Lifestyle

Rețetă inedită de post! Prăjitura cu morcov, un desert aromat

Rețetă inedită de post! Prăjitura cu morcov, un desert aromat

Rețetă inedită de post! Prăjitura cu morcov, un desert aromat. Mulți specialiști culinari sunt de părere că prăjitura cu morcovi provine din unele budinci de morcovi consumate de europeni în Evul Mediu, când oamenii foloseau morcovi ca indulcitor, deoarece zahărul avea un preț prea mare.

Ingrediente:

  • 200 grame de morcov ras pe răzătoarea mică;
  • 75 mililitri ulei de floarea soarelui;
  • 100 mililitri apă minerală;
  • un plic de praf de copt;
  • o linguriță de scorțișoară măcinată;
  • 150 grame de făină de grâu;
  • 100 grame de zahăr;
  • un vârf de cuțit de sare;
  • zahăr pudră sau ciocolată neagră pentru ornat.

Mod de preparare:

Pe o tavă de 18/27 se pune hărtie de copt, iar într-un castron se amestecă morcovul ras cu ulei, zahăr și apă, apoi omogenizează bine. Toate ingredientele uscate precum făina cernută împreună cu praful de cop, sarea și scorțișoara se adaugă peste compoziția de morcov.

Amestecă energic până ce toate alimentele se întrepătrund, apoi pune aluatul obținut în tavă și dă-o la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau în funcție de cum coace cuptorul. DUpă ce s-a răcit, taie-o în bucăți de dimensiunea dorită și toarnă peste ele ciocolată neagră topită în prealabil în baie de aburi, potrivit Playtech.