Actual Diverse

Robert Turcescu, prins în ambuteiajul din vama spre Grecia: „Nu e nevoie să ne omoare Putin!”. Avertisment pentru turiști

Robert Turcescu, prins în ambuteiajul din vama spre Grecia: „Nu e nevoie să ne omoare Putin!”. Avertisment pentru turiști
Arhivă
Momente tensionate pentru prezentatorul TV Robert Turcescu. Acesta a fost prins în cozile lungi de la vămile Bulgariei și Greciei, în drumul său spre plajele elene.
Sunt 33 de grade, coada de mașini are șase kilometri. În mașini, familii de români cu mulți copii in drum spre Grecia, in vacanță. Coada e la vamă, la bulgari si la greci. Băi, boilor, nu e nevoie sa ne omoare Putin sau vreun război, ne omorâm intre noi la vamă, marii aliați NATO!”, a răbufnit Turcescu.
A atașat mesajului și o captură a hărții GPS, care îl anunța că va petrece peste 133 de minute în coloană. 
Autoritățile statelor menționate nu au oferit niciun comunicat vizavi de această situație tot mai des întâlnită la punctele de frontieră.
Totodată, vameșii spun că așa va fi toată vara. Și Ministerul de Afaceri Externe (MAE) românesc a atenționat că în zilele de sâmbătă și duminică vor fi aglomerări mari în vămile din Bulgaria și Grecia.
Aglomerația de mașini ar fi un efect al multiplelor greve din aeroporturi, care au dus la întârzieri mari și la anularea unor zboruri. De asemenea, și creșterea inflației a contribuit. Creșterile de prețuri au împins oamenii spre varianta de călătorie cu mașina, aceasta fiind mai economică și mai sigură, fiindcă multe zboruri cu avionul au fost anulate sau au mari întârzieri.

Avertizarea MAE pentru călătoriile în zilele de weekend

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru românii care vor să ajungă în această vară în Grecia, încă din 10 iunie. Întregul comunicat a fost publicat de Infoactual la acea vreme.

Sunt indicate trei puncte de trecere a frontierei dinspre Macedonia de Nord spre Grecia. În aceste zone românii trebuie să aibă mai multă răbdare – spun autoritățile – pentru că timpii de așteptare vor fi extrem de ridicați.

De asemenea, se recomandă turiștilor români să aibă mai multă apă și alimente în mașină atunci când aleg să treacă prin aceste zone. Fără îndoială, trebuie să se asigure că au suficientă benzină sau motorină în rezervor, tocmai pentru că va exista mult timp de așteptat.

Pentru Kulata, funcționarii MAE recomandă românilor să evite deplasările în zilele de la sfârșitul săptămânii. E vorba despre zilele de vineri, sâmbătă și duminică, când trebuie să se evite și deplasările în intervalul orar 12:00-18:00, pentru că atunci se vor forma aglomerări.

Autoritățile române și elene preconizau că în acest sezon vor tranzita spre Grecia peste 1,4 milioane de români.