Actual International

Rușii caută pe Google „Cum să-ți rupi un braț” și „Cum să ieși din Rusia”. Acum fug și în Mongolia. Video

Rușii caută pe Google „Cum să-ți rupi un braț” și „Cum să ieși din Rusia”. Acum fug și în Mongolia. Video

Bilanțul în Rusia astăzi arată așa: un regim care se ține de putere, peste o mie de oameni arestați, dintre care unii cu ”frumușelul”, alții luați pe sus, care riscă ani grei de închisoare și sute de mii de ruși care au ales ”fuga este rușinoasă, dar este sănătoasă”. Despre aceasta a scris și Infoactual în dimineața zilei de joi, 22 septembrie 2022.

Rușii caută pe Google „Cum să-ți rupi un braț” și „Cum să ieși din Rusia”. Acum fug și în Mongolia. Video

Rușii au apelat la Google pentru a căuta „Cum să-ți rupi un braț” și „Cum să ieși din Rusia”, în timp ce frica pune stăpânire pe națiune după anunțul de mobilizare a lui Putin.

Cifrele de miercuri, 21 septembrie 2022, arată că cei doi termeni sunt cei mai căutați pe Google în Rusia, potrivit canalului Telegram Mozhem Obyasnit.

Oamenii care se tem că vor fi chemați sau forțați să se înroleze în armată pentru a lupta într-un război pe care nu îl susțin neapărat în Ucraina, a făcut ca zborurile de ieșire din țară să fie epuizate în câteva ore. Cei care nu au reușit să găsească sau să își permită zboruri au apelat la internet pentru a găsi modalități de a părăsi țara sau, dacă acest lucru nu este posibil, modalități de a scăpa de serviciul militar.

Deși nu există deocamdată o interdicție de a părăsi țara, totuși, există puține locuri în care rușii pot merge. Europa a „închis recent ușa” pentru ruși, cu excepția celor care, în opinia Occidentului, au un motiv real pentru a fi lăsați să intre, cum ar fi dizidenții.

Rușii vor să fugă până și în Mongolia

Cozi uriașe sunt acum la frontierele Finlandei, Georgiei și chiar Mongoliei,pentru că rușii fug de mobilizare. Imagini video cu cozi uriașe de ruși la frontierele finlandeză, georgiană și mongolă cu Rusia, care ar fi fugit de mobilizare, au început să circule pe internet, după cum s-a relatat joi, 22 septembrie.

Twitter a fost inundat de imagini cu cozile uriașe de ruși care fug de mobilizare la granițele Rusiei: „Cozi lungi la granița Federației Ruse cu Mongolia și Georgia”.

„Kyakhta, granița ruso-mongolă. La început, rușii au construit cu toții împreună un imperiu, iar apoi recruții au fugit. Vor să se ascundă de responsabilitate.”

Aceasta este ceea ce se întâmplă acum la granița dintre Rusia și Georgia.

„S-a format o coadă lungă de trafic care se întinde de la Moscova până la SaintPetersburg și continuă în Finlanda.” Coada de la granița Rusiei cu Finlanda este acum în impas și are o lungime de peste 35 km, deoarece oamenii așteaptă să li se permită să iasă din Rusia.”

„După anunțul de mobilizare, rușii fug în masă din țară”. Un moment impresionat a fost descris tot în media: rușii rugându-se de finalandezi să îi lase să treacă granița la ei, spunându-le ”hai că și voi sunteți oameni!”

Foto: evz