Actual Social

Rușinos! Director de școală, prins furând lemnele cu care trebuiau să se încălzească elevii

Rușinos! Director de școală, prins furând lemnele cu care trebuiau să se încălzească elevii
Arhivă

Situație jenantă pentru un director de școală din Mehedinți! Prins descărcând în curtea pensiunii sale un camion cu lemne care erau destinate școlii, acesta a avut o scuză incredibilă: „S-a defectat mașina acolo”.

Directorul școlii generale din Isverna a ajuns pe mâinile polițiștilor după ce aceștia au găsit în curtea lui un camion cu lemne. Lemnele erau ale școlii, dar Marian Balaci ar fi intenționat să le folosească la pensiunea pe care o administrează. Bărbatul se apără și spune că transportul ar fi ajuns din greșeală la el în curte, după ce mașina s-a defectat.

„Nu credeam să fure cineva din lemnele copiilor”

Două transporturi cu 38 de metri cubi de lemne trebuia să ajungă la școala din Isverna. Însă, numai unul a descărcat la destinație, celălalt a poposit în curtea pensiunii administrate chiar de directorul școlii. Un localnic a alertat imediat autoritățile, potrivit digi24.ro.

„Am observat un camion care descărca material lemnos în curtea acestei pensiuni. Ulterior, la jumătate de oră, camionul a plecat. N-aș fi crezut în stare pe nimeni să fure din lemnele copiilor sau din bunurile școlii, dar, din păcate, se mai întâmplă și astfel de chestii.”, a povestit un localnic pentru sursa citată.

Cum se apără directorul școlii

Directorul școlii a găsit o explicație cel puțin hilară. Marian Balaci spune că, de fapt, mașina s-ar fi defectat chiar lângă pensiunea lui. „Primul transport a fost dus direct la școală. După care, la al doilea transport a fost o defecțiune tehnică și, bineînțeles, când m-a sunat și m-am sfătuit cu domnul șofer i-am spus „puteți să le lăsați la mine, este pază”. Le cărăm cu camionetele sau cu tractoarele mai mici, ca să putem să le ducem.”, a spus Balaci.

Nu au existat defecțiuni la camion

Nici localnicii, nici reprezentanții primăriei nu cred însă varianta directorului. În opinia lor, totul pare cusut cu ață albă. Atâta timp cât mașina care căra lemne nu a mai fost găsită de oamnii legii în curtea directorului, înseamnă că nu defectase.

„Poliția când a venit n-a mai găsit nici mașina. Șoferul a și declarat că nu a avut nicio problemă cu mașina. Este un incident destul de grav. La școală au fost descărcate lemne de foc, iar la pensiune lemn de stejar, de construcție.”, spune Ion Stoican, administratorul Primăriei Comunei Isverna.

Imediat după ce au fost descoperite aceste lemne în curtea directorului unității școlare au fost confiscate de polițiști și aduse unde le era destinația, adică aici, în curtea școlii. Este vorba despre 19 metri cubi de diferite specii, în valoare de aproximativ 5000 de lei. În acest caz, se face anchetă pentru delapidare.