Actual

Săptămână de școală de 4 zile. Elevii vor petrece mai puțin timp în bănci

400.000 de elevi, Sursa foto GdS
Sursa foto GdS

Săptămână de școală de 4 zile. Domeniul educației este plin de schimbări. Diferite școli și profesori încearcă diferite abordări. Care sunt copiate în întreaga țară și chiar în întreaga lume. Una dintre cele mai intrigante tendințe noi din domeniul educației este ideea unei săptămâni școlare de 4 zile.

La prima vedere, beneficiile par a fi evidente. Mai puțin timp petrecut cu elevii la școală ar putea reduce numărul de ore pentru profesori. Alte beneficii evidente includ timpul liber suplimentar pentru elevii. Acești au mai mult timp pentru activități extracurriculare sau chiar să aibă timp să lucreze la un loc de muncă part-time. Cu toate acestea, există și dezavantaje.

Săptămână de școală de 4 zile

Cum este influențat procesul de învățare? Aceasta este adesea prima întrebare atunci când este introdus acest concept. Cum „recuperează” elevii acea zi în plus de educație? Ei bine, răspunsul este simplu, deși nu este perfect. Școlile adaugă timp suplimentar de cursuri în celelalte patru zile ale săptămânii.

Săptămână de școală de 4 zile. Pentru majoritatea statelor, există o programă minimă de cursuri într-o săptămână școlară. Această cerință se aplică și în cazul săptămânilor de patru zile, deși școlile cu program de patru zile au, de obicei, mai puțin timp de instruire. O altă tactică utilizată pentru a compensa acest timp lipsă este oferirea de activități gratuite de meditații în zilele de repaus școlar din timpul săptămânii.

500 de școli urmează acest model

Săptămânile școlare de patru zile au fost implementate în peste 500 de școli și în peste 20 de state. Instituțiile de învățământ cu săptămâni școlare de acest fel sunt, în general, în zone rurale, cu populație redusă. Deși există programe de 4 zile în mai multe state, acestea sunt concentrate predominant în trei state.

Mai mult de jumătate din săptămânile școlare de 4 zile actuale se află în Colorado, Oklahoma, Oregon și Montana. Jumătate din școlile din Colorado folosesc un program de 4 zile de școală săptămânală. Totuși, este un procent mic din totalul populației de elevi.

Beneficiile programului de 4 zile

Săptămână de școală de 4 zile. Există multe beneficii potențiale ale unei săptămâni școlare mai scurte. Primul este cel al costurilor. Școlile pot reduce cheltuielile de transport, de personal și de nutriție. Un alt beneficiu major este îmbunătățirea prezenței. Una dintre cele mai mari probleme pentru școli este angajarea și păstrarea profesorilor.

O săptămână școlară de 4 zile poate ajuta la atragerea candidaților dezirabili. Un ultim beneficiu este unul oarecum evident. Nefiind școală vinerea (sau luni), elevii își pot programa consultații la medic sau alte activități extrașcolare în acele zile. Prin urmare, nu pierd niciun moment important în clasă.

Dezavantajele inițiativei

Dacă o săptămână școlară de 4 zile ar funcționa perfect, întreaga țară ar fi adoptat-o până acum. Cu toate acestea, există câteva dezavantaje. Cu patru zile în loc de cinci, orele de școală trebuie să fie extinse. Acest lucru înseamnă zile mai lungi pentru elevi, ceea ce poate fi dificil. În special pentru elevii de școală primară.

O altă preocupare legată de planul de patru zile este îngrijirea copiilor în a cincea zi. În timp ce multe școli de 4 zile oferă servicii gratuite de îngrijire a copiilor în ziua suplimentară din timpul săptămânii, de multe ori nu este asigurat transportul. În zilele libere, părinții trebuie să încerce să găsească soluții bune, pentru ca cei mici să nu rămână singuri, conform Education world.