Actual Diverse

S-a aflat ce a făcut Donald Trump la audiere. Un singur lucru i-a spus fostul președinte procurorului

S-a aflat ce a făcut Donald Trump la audiere. Un singur lucru i-a spus fostul președinte procurorului

Mai mult de patru ore a stat Donald Trump față în față cu anchetatorul Letitia James, care este și procurorul general al New York. În tot acest timp, fostul lider de la Casa Albă a răspuns la o singură întrebare.

S-a aflat ce a făcut Donald Trump la audiere. Un singur lucru i-a spus fostul președinte procurorului

Trump și James au stat unul vizavi de celălalt timp de ore întregi, în timp ce el spunea „același răspuns” din nou și din nou.

Procurorul general al statului New York, Letitia James, a stat așezată vizavi de Donald J. Trump, în timp ce acesta a refuzat în mod repetat să răspundă la întrebări, invocându-și dreptul de a nu se autoincrimina, în timpul depoziției de miercuri, 10 august, potrivit unuia dintre avocații lui Donald Trump.

Avocatul, Ronald P. Fischetti, a declarat că pe parcursul a aproximativ patru ore, cu mai multe pauze, fostul lider de la casa Albă a răspuns la o singură întrebare și aceasta era despre numele său, spre începutul interviului.

Apoi, el a citit o declarație în procesul-verbal în care a numit ancheta o continuare a „celei mai mari vânători de vrăjitoare din istoria țării noastre” și a acuzat-o pe Latitia James că a „făcut o campanie deschisă pe o politică de distrugere”  a sa.

Procurorul James, care a avut și rolul de anchetator principal, nu a reacționat vizibil, a declarat Fischetti într-un interviu pentru media americană.

După aceea, Trump a repetat cuvintele „același răspuns” de la aproximativ 9:30 până în jurul orei 15:00, cu o pauză lungă pentru prânz și câteva pauze mai scurte.

Au pus o mulțime de întrebări despre evaluări și cluburi de golf și toate chestiile astea„, a spus avocatul Fischetti. El a mai precizat și că domnul Trump nu s-a abătut de la acest răspuns, oferind același răspuns până la încheierea interviului.

Procurorul James a citit o introducere în deschiderea interviului, dar a lăsat interogatoriul în seama unuia dintre avocații biroului său, Kevin Wallace. Mai mulți alți avocați din biroul ei au fost prezenți, iar dl Fischetti a declarat că i s-a alăturat un alt avocat al lui Trump, Alina Habba.

Biroul procurorului general nu a fost avertizat în prealabil că Donald Trump urma să invoce al cincilea motiv, a spus Fischetti, în parte pentru că decizia a fost luată doar cu puțin timp înainte de interogatoriu și pentru că fostul președinte Trump a trebuit să fie convins să nu răspundă pe fond la întrebări: „A vrut neapărat să depună mărturie și a fost nevoie de o convingere foarte puternică din partea mea și a altora pentru a-l convinge„, a spus Fischetti, cu referire la fostul președinte al statului american, citat de New York Times, ediția de astăzi, joi, 11 august.

Foto: colaj/New York Times