Diverse International

S-a aflat. Singurul loc unde americanii și rușii sunt prieteni buni și petrec sărbătorile împreună. Video

S-a aflat. Singurul loc unde americanii și rușii sunt prieteni buni și petrec sărbătorile împreună. Video
pixabay

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, relațiile între cele două state s-au răcit și mai tare. Cu toate acestea există un loc cald, unde rușii, americanii, se înțeleg de minune. Chiar și sărbătorile le petrec împreună, inclusiv și pe cele de rit vechi.

S-a aflat. Singurul singurul loc unde americanii și rușii sunt prieteni buni și petrec sărbătorile împreună. Video

Singurul loc din lume unde americanii și rușii se înțeleg de minune este Stația Spațială Internațională (ISS). Aici, șapte astronauți au petrecut Anul Nou 2023 împreună, la peste 400 de kilometri de Pământ.

Mai exact, este vorba despre misiunea cu numărul 68 a ISS care are în componență șapte membri: americanii Nicole Mann, Josh Cassada, Frank Rubio de la NASA, rușii Anna Kikina, Serghei Prokopiev, Dmitri Petelin de la Roscosmos și japonezul Koichi Wakata de la JAXA, potrivit NASA.

Cei șapte membri ai echipajului Expediției 68 au sărbătorit sosirea anului 2023 pe Stația Spațială Internațională cu stil, inclusiv cu pălării de Moș Crăciun, beteală și un brad de Crăciun ortodox adaptat înainte de sărbătoarea rusă din 7 ianuarie.

„La fel ca acasă, avem o tradiție și aici de a face un brad de Anul Nou și de a decora interiorul stației spațiale pentru a sărbători Anul Nou. Astăzi, vă vom arăta cum să faceți acest lucru în condiții de gravitate zero”, a spus cosmonautul rus Serghei Prokopiev într-un mesaj video transmis de la Roscosmos joi, 29 decembrie 2022, conform site-ului de specialitate.

Cosmonauții ruși Dmitri Petelin și Anna Kikina au pus ornamente minuscule și au executat sărituri, toate sub un banner colorat, împodobit, imde au scris cuvintele „Anul Nou” în limba rusă.

Astronauții americani nu au fost prea activi pe rețelele de socializare în timpul sezonului de vacanță. Cu toate acestea, site-ul NASA a încărcat câteva fotografii pe Flickr cu echipajul care plutește în jurul stației spațiale cu pălării, ciorapi și pulovere de sărbători.