Actual Diverse

S-a cutremurat Pământul. Un seism subacvatic, resimțit puternic pe mai multe insule grecești, dar și în Egipt

S-a cutremurat Pământul. Un seism subacvatic, resimțit puternic pe mai multe insule grecești, dar și în Egipt
Infoactual

Un seism subacvatic cu magnitudinea 5,5 a fost înregistrat în noaptea de duminică spre luni în largul insulei greceşti Kasos din Marea Egee. Și un alt cutremur, cu magnitudine aproape asemănătoare (5,4) a avut loc în Jakarta, Indonezia, unde în dimineața zilei de luni, mai multe clădiri au fost evacuate de urgență.

S-a cutremurat Pământul. Un seism subacvatic, resimțit puternic pe mai multe insule grecești și altul în Jakarta, Indonezia. VIDEO

Un seism subacvatic cu magnitudinea 5,5 a fost înregistrat în noaptea de duminică, 20 noiembrie, spre luni, 21 noiembrie 2022, în largul insulei greceşti Kasos din Marea Egee, conform Institutului de Geodinamică al Observatorului Naţional din Atena, potrivit AFP.

Seismul a fost resimţit puternic în insulele Kasos, Karpathos şi Creta. Cutremurul, al cărui epicentru a fost situat la o distanţă de 63 de kilometri de Kasos şi la 343 de kilometri sud-est de Atena, Grecia, la o adâncime de 47 de kilometri, s-a produs la ora locală 1.25 noaptea.

Acest cutremur a fost resimțit până la Cairo, în Egipt.

Și în Indonezia a avut loc un cutremur puternic care a determinat evacuarea populației din mai multe clădiri care se află în pericol de prăbușire. Cutremurul s-a produs în apropierea capitalei indoneziene, la aproximativ 7 km est de Sukabumi, în jurul orei locale 13.21.

Acesta a fost confirmat ca fiind un cutremur cu magnitudinea 5,4 de către EMSC, o organizație științifică independentă și furnizor de informații în timp real despre cutremure.

Aceștia au postat pe Twitter: „Cutremur (#gempa) confirmat de datele seismice. Informații preliminare: M5.4 || 7 km E de #Sukabumi (#Indonezia) || acum 9 minute (ora locală 13:21:11). Urmăriți firul pentru actualizări”.

Cei afectați de cutremur au postat pe Facebook că clădirile înalte au fost evacuate ca măsură de precauție.

Mesajele de pe Twitter din Indonezia sunt acesta: „Cutremur în Indonezia. Rămâneți în siguranță cu toții”. Un al doilea a spus: „Cutremur moderat de puternic în Jakarta, Indonezia, care a avut loc acum câteva minute. „Clădiri înalte din sudul Jakartei văzute evacuând. Nu se văd pagube la clădiri până acum”. ”Nu se știe deocamdată dacă există victime”.

Amintim că la începutul acestei luni, șase persoane au murit în urma unui cutremur puternic de 6, 6 grade, care a lovit Nepalul, cutremurul fiind resimțit și la New Delhi.

Alte cinci persoane au fost grav rănite după ce opt case s-au prăbușit, fiecare dintre victime fiind salvată dintre dărâmături și transportată de urgență la spital, inclusiv un copil, după cum au relatat televiziunile locale.

Cutremur puternic și în România, la începutul lunii noiembrie

Un cutremur de 5.4 grade pe Scara Richter a avut loc pe 3 noiembrie, în România.

Magnitudinea cutremurului produs joi dimineaţa, la ora locală 6:50, în judeţul Buzău, a fost revizuită din nou, de la 5,2 la 5,4, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).