Actual Diverse

S-a enervat și președintele Rugby Europe pe ministrul Novak. „Am vorbit cu ministrul Novak, dar mă tem că n-a înțeles nimic”

S-a enervat și președintele Rugby Europe pe ministrul Novak. „Am vorbit cu ministrul Novak, dar mă tem că n-a înțeles nimic”
prosport.ro

Actualul președinte al Rugby Europe și membru al Comitetului Internaţional Olimpic pentru România, Octavian Morariu, a luat poziție în ceea ce privește scandalul Arcul de Triumf. Stadionul va trece în administrarea Ministerului Sportului, condus de Carol Eduard Novak.

Președintele Rugby Europe a vorbit despre decizia Ministerului Sportului condus de Carol Eduard  Novak de a înfiinţa Complexul Sportiv Naţional Arcul de Triumf, care a inflamat spiritele în lumea rugby-ului.

Stadionul care aparținea sportului cu balonul oval va trece în administrarea ministerului condus de Novak și astfel, România ar deveni singura țară care n-ar avea o arenă destinată rugby-ului, potrivit evz.ro

Morariu a vorbit deschis despre subiectul legat de stadionul Arcul de Triumf, dezvăluind că România ar deveni astfel singura țară din primele 25 ale lumii care n-ar avea o arenă destinată rugby-ului.

Declarația lui Octavian Morariu

Potrivit sursei citate, Octavian Morariu, a declarat următoarele:

„Mă pot pronunța în subiectul Arcul de Triumf din trei ipostaze: fost jucător de rugby, fost președinte de federație națională și șef la Rugby Europe.

În prima postură mă alătur foștilor rugbiști care sunt surprinși și indignați, ca să nu zic mai mult.

În a doua ipostază știu istoria acestui teren. Domnul ministru Novak trebuie să știe că aici n-a fost un maidan peste care s-a făcut noul stadion. Aici a fost un teren de rugby pe care se joacă de mai bine de 100 de ani. E o problemă financiară pentru că rugby-ul este deposedat de propria proprietate.

Păi după principiul ăsta să luăm și zonele de antrenament ale doamnei Lipă de la canotaj. Cum e posibil așa ceva? Ar tolera doamna Lipă așa ceva? Eu nu cred.

În a treia situație, de președinte al Rugby Europe, îmi va fi foarte greu să aloc evenimente internaționale României la acest sport. Țările majore în această disciplină au propriile stadioane de rugby și România a avut unul și acum nu mai are.

Străinii nu înțeleg ce se întâmplă la noi, primesc tot felul de întrebări. Prin decizia domnului Novak, sportul românesc va avea de suferit”.

„Am vorbit cu ministrul Carol Novak, dar mă tem că n-a înțeles nimic”.

În ceea ce privesc eventualele discuții cu ministrul Novak despre soarta arenei bucureștene, Octavian Morariu a precizat: „Am vorbit cu ministrul Carol Novak, dar mă tem că n-a înțeles nimic deși i-am expus foarte clar situația. Am discutat și cu fostul ministru Ionuț Stroe în perioada mandatului său. Deși la început a fost mai rigid, la final și-a dat seama de adevăr și de rolul rugby-ului în acest edificiu. Părea că a înțeles că rugby-ul are nevoie de un stadion al său”.