Actual

S-a întâmplat de Înviere! O casă parohială a fost jefuită

S-a întâmplat de Înviere! O casă parohială a fost jefuită
Credit imagine: publika.md

Nici de Sfintele Sărbători nu este garantat că vor lipsi infracțiunile și incidentele violente. O dovedește în primul rând un jaf care a avut loc la o casă parohială din satul Copăceni, comuna Săndulești, județul Cluj. Spargerea, care a avut loc chiar în noaptea de Înviere, este în continuare cercetată. Nu s-au găsit încă posibilii autori ai faptei penale.

Se pare că în urma acestui jaf, hoții s-au ales cu bijuterii care valorează 4.000 de lei. Păgubitul este un bărbat de 57 de ani, preot, care a alertat poliția imediat ce a constatat lipsa bunurilor materiale.

„Hristos a înviat” și furt calificat

Conform raportului eliberat de Institutul de Poliție Județean Cluj, jaful ar fi avut loc puțin după ora 1, la scurt timp după ce în sat se împărțise Lumina Sfântă credincioșilor.

„La data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 1.35, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au fost sesizați, de către un bărbat în vârstă de 57 de ani, despre faptul că, în cursul aceleiași nopți, persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința sa situată în comuna Săndulești, de unde ar fi sustras bijuterii în valoare de aproximativ 4.000 de lei.

În cauza a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat, fiind efectuate cercetări în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale”, se arată în acest raport, care a fost citat de fanatik.ro.

Bărbatul în vârstă de 57 de ani, pe numele său, Vasile Ilea, este preot. Conform declarațiilor sale, el oficia slujba de Înviere atunci când hoții au profitat de absența lui pentru a-i jefui casa parohială. El subliniază premeditarea acestui furt calificat:

„Oficiam slujba de Înviere la biserică și atunci au dat spargerile. A fost o faptă premeditată, săvârșită de oameni fără frică de Dumnezeu”, a spus acesta.

Furturi și lupte de Înviere

Nici în reședința județului Cluj, adică orașul Cluj-Napoca, Noaptea Sfântă nu a fost lipsită de incidente. În vreme ce mai mulți credincioși așteptau în Aeroportul Internațional Avram Iancu sosirea Luminii Sfinte din Ierusalim, a avut loc o altercație. Se pare însă că nimeni nu a depus plângere în urma acestui conflict fizic. În bătaie au fost implicate patru persoane, care au ieșit puse pe harță dintr-un magazin și au sărit la luptă imediat ce au părăsit incinta centrului comercial.

Evenimentele violente au fost surprinse de ziarul local Făclia, are a atașat inclusiv un video cu incidentul. Deși niciunul dintre cei implicați nu a suferit leziuni sau traumatisme, înregistrarea arată că cel puțin una dintre persoane a fost temporar doborâtă în fața unei mașini și lovită puternic cu picioarele.