Actual Social

Salvamarii au scos oamenii din ape cu Poliția. Situație incredbilă pe litoralul românesc

Salvamarii au scos oamenii din ape cu Poliția. Situație incredbilă pe litoralul românesc
Arhivă

Steagul roșu arborat de salvamari în sudul litoralului românesc, zilele trecute, nu i-a speriat pe turiști. Salvatorii au fost nevoiți să cheme poliția pentru a-i scoate din apele periculoase pe turiștii recalcitranți, care pretindeau că „lor nu are ce să li se întâmple”.

Salvamarii au chemat poliția să-i potolească pe turiști

Nimic nu-i sperie pe turiștii dornici de distracție pe litoral! Nici marea zbuciumată, nici cazurile de înec petrecute în prima jumătate a lunii august nu i-au făcut să respecte decizia salvamarilor de a interzice scăldatul. Steagul roșu a fost arborat în tot sudul litoralului, din Eforie Nord până la Vama Veche, unde valurile atingeau chiar și doi metri înălțime, iar curenții erau foarte puternici.

Turiștii, tot mai agresivi cu salvamarii

De exemplu, în Eforie, un bărbat a ignorant total avertismentele salvamarilor şi chiar a trecut de geamandură. Vreme de 40 de minute, aceştia au fluierat pentru a-l atenționa să iasă. A fost foarte agresiv cu salvamarii și le-a adresat injurii, însă ei au chemat poliția pentru a reuși să îl potolească. Între timp, bărbatul a fugit, scrie stirileprotv.ro.

În Jupiter, doi bărbaţi din Bucureşti au fost purtaţi de curenţii puternici în larg şi doar intervenţia rapidă i-a salvat. Sătui să se certe cu turiştii, salvamarii au chemat forţele de ordine. La faţa locului au sosit Poliţia şi Jandarmeria din Neptun.

„Am avut parte de ajutorul celor de la Poliţie, foarte mare impact a avut asupra lor. Chiar i-am scos pe toţi afară din apă. Ei nu conştientizează pericolul, ei nu înţeleg. Încercăm să îi lămurim, îi fluierăm, le spunem să vină mai la mal, ne ascultă atunci, pe moment. Se îndepărtează iarăşi…”, spune Răzvan Viza, salvamar Jupiter, pentru observatornews.ro.