Actual Politică

Scandalul intern din USR nu se stinge ușor. A părăsit partidul o deputată: USR n-are strategie și viitor

Scandalul intern din USR nu se stinge ușor. A părăsit partidul o deputată: USR n-are strategie și viitor

Atunci când nu te simți confortabil în locul unde ești, poți să pleci. Nu ai rădăcini, nu ești copac, deci, poți să te muți. Și schimbările de macaz au loc și în politică, după cum ne demonstrează ultimele evenimente din USR.

Scandalul intern din USR nu se stinge ușor. A părăsit partidul o deputată: USR n-are strategie și viitor

Deputatul USR, Oana Marciana Ozmen, și-a anunțat demisia. Ea a decis să plece din USR și să facă trecerea, direct la PNL. Ea a explicat că nu poate să stea într-un partid fără strategie și fără viitor, iar PNL este alegerea firească.

Azi am decis să plec din USR și îi asigur pe colegii mei că i-am reprezentat cu cinste la cel mai înalt nivel. Am demonstrat că se poate face opoziție constructivă și am arătat că politica înseamnă echilibru, dialog, respect pentru adversarul politic, iar argumentul trebuie să fie elementul central în susţinerea opiniei politice… Cred cu tărie că putem face politică de calitate în România, în care arta negocierii, diplomația sunt atributele politicianului român în calitatea sa de reprezentant al cetăţenilor”, așa a anunțat miercuri, 7 iunie a.c., Oana Marciana Ozmen.

Și explică pe larg motivele pentru care domnia sa a luat decizia de a schimba traseul electoral. Cum a ajuns la concluzia că locul ei nu mai este în USR, dar și că se vede în altă parte, într-un alt partid, ceea ce ar reprezenta de fapt ”o alegere firească”.

Deputatul userist până mai ieri, trece în revistă realizările obținute pe parcursului drumului politic și până astăzi, după care spune, cu un sentiment de regret și durere că nu poate rămâne într-un loc unde nu există strategie și viziune de viitor.

Din păcate, nu pot rămâne într-o construcție politică fără o strategie și o viziune de viitor, care se confruntă cu o criză generată de lipsa unui dialog constructiv între conducerea partidului și membrii săi.

Anticipând parcă întrebarea evidentă, unde va merge mai departe, Oana Ozmen a spus:

”Consider că locul meu este acum în PNL, un partid în care mă regăsesc, care împărtășește adevăratele principii liberale, de dreapta… Am ales să merg alături de colegii din Partidul Național Liberal pentru care cetățeanul a fost o prioritate, indiferent dacă a fost la putere sau în opoziție… Reforma statului se face prin asumarea actului de guvernare și cu profesioniștii în domeniu, inclusiv în politică.”

Plecarea unor oameni din USR este o realitate și se realizează, după cum vedem, pas cu pas.

Foto: Facebook Oana Marciana Ozmen