Actual Lifestyle

Sfârșitul unei epoci: A murit ultimul actor supraviețuitor al celebrului film „Pe aripile vântului”

Sfârșitul unei epoci: A murit ultimul actor supraviețuitor al celebrului film „Pe aripile vântului”
Infoactual

O eră tocmai s-a încheiat odată cu moartea ultimului actor supraviețuitor din pelicula celebră „Pe aripile vântului„. 10 Premii Oscar pentru o poveste extraordinară, care va dăinui peste veacuri.

Iar Mickey Khlum, care era copil pe atunci, a făcut parte din ceea ce s-a numit epoca de aur a Hollywood-ului.

Sfârșitul unei epoci: A murit ultimul actor supraviețuitor al filmului „Pe aripile vântului”

Soția lui Mickey Khun, Barbara, a declarat marți, 22 noiembrie 2022, pentru Hollywood Reporter, că actorul, care se afla într-o stare de sănătate bună până în urmă cu câteva luni, a decedat duminică, la Napoli, în Italia.

Kuhn, în vârstă de 90 de ani, a fost unul dintre cei mai importanți copii actori înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, găsindu-și faima în rolul lui Beau Wilkes, fiul Melaniei Hamilton (Olivia de Havilland) și al lui Ashley Wilkes (Leslie Howard), în clasicul din 1939 „Pe aripile vântului”.

Theodore Matthew Michael Kuhn Jr. (21 septembrie 1932 – 20 noiembrie 2022) a fost un actor american. Și-a început cariera ca actor copil, activ pe ecran în timpul Epocii de Aur de la Hollywood. Este cunoscut mai ales pentru că l-a interpretat pe Beau Wilkes în filmul Pe aripile vântului (1939).

Cariera sa cinematografică nu s-a oprit aici, Kuhn continuând să joace în filme clasice precum Juarez (1939), Dick Tracy, A Tree Grows in Brooklyn (1945), The Strange Love of Martha Ivers (1946), Red River (1948), Broken Arrow (1950) și A Streetcar named desire (1951).

A părăsit industria cinematografică în 1956, având ultima sa apariție ca actor în emisiunea TV Alfred Hitchcock Presents în acel an.

Avea doar șase ani când a obținut rolul din filmul care avea să-i lanseze cariera, marcându-i profund și puternic drumul și ascensiunea în lumea actoriei. Kuhn a dat dovadă de un talent și o maturitate rar întâlnite la actori atât de tineri. Acest lucru i-a permis să joace roluri complicate și să repete replici dificile.

Mickey Kuhn în filmul The Strange Love/Strania dragoste a Marthei Ivers, un film din 1946. Foto: wikipedia

Kuhn s-a retras din lumea cinematografică la o vârstă tânără și a plecat să lucreze pentru American Airlines, unde a ocupat diverse funcții administrative la baza din Boston, înainte de a se pensiona în anul 1995.

Kuhn se alătură restului colegilor, distribuției din rai, cum a scris presa externă, fiind ultimul actor supraviețuitor din clasicul din toate timpurile „Pe aripile vântului” care moare.