Lifestyle

Actrița Gina Lollobrigida, cea mai frumoasă actriță a Italiei, a murit într-un azil

Actrița Gina Lollobrigida, cea mai frumoasă actriță a Italiei, a murit într-un azil
FOTO: retetesivedete.ro

Cunoscuta actriţă italiană, Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani, într-un azil. Anul trecut, actriţa a candidat din partea partidului radical de protest Italia Suverană şi Populară (ISP). Tot anul trecut Gina Lollobrigida şi-a rupt femurul în urma unei căzături la domiciliu şi a avut nevoie de mai multe operaţii.

Actrița Gina Lollobrigida, cea mai frumoasă actriță a Italiei, a murit într-un azil

Născută în 1927, actrița a crescut într-o familie foarte muncitoare: tatăl ei confecționa mobilă, iar mama o vindea.

Împreună cu familia, Gina s-a mutat la Roma pe când avea 18 ani și a început să-și câștige proprii bani, desenând în stradă caricaturi. Cinematografia a fost o întâmplare pentru ea, întrucât era interesată mai mult de pictură și sculptură. Unul dintre visele sale era să cânte pe scena teatrului din Roma.

Primul său rol epizodic aceasta la acceptat la insistența mamei. Deja după ce a luat locul III la concursul de frumusețe „Miss Italia 1947” Gina a început să aibă propuneri pentru roluri principale în filme.

Pentru rolul Lisei Helena Fellini în filmul „Vino în septembrie” (1961) Gina a primit premiul „Globul de aur”.

Cunoscută din filme ca ”Les Belles de nuit”,  ”Le Grand Jeu”, ” Venere Imperiale”, ” Buona Sera, Mrs. Campbell” și câte și mai câte, Gina era un adevărat sex-simbol internațional. A fost invitată să joace la Hollywood, însă a refuzat, preferând să apară în filmele europene. Până la urmă a jucat însă și în filme americane filmate pe ”bătrânul continent”. A fost chiar partenera lui Humphrey Bogart într-un film.

Gina Lollobrigida a avut o carieră de succes în actorie, dar s-a manifestat și ca sculptor și fotograf

Către anii 60, actrița italiană a jucat în suficient de multe filme, pentru a-și dedica viața fotografiei și sculpturii.

La vârsta înaintată pe care o are Gina continuă să participe la evenimente mondene. Femeia speră că va trăi o viață lungă la fel ca și mătușa sa care a murit la 113 ani, fiind una dintre cele mai longevive italiene.

În tinerețe actrița cântărea 50 de kg, având o înălțime de 165 de cm. Talia sa era ca de viespe – 59 de cm. Toate femeile își doreau o siluetă ca a ei.

Activistă pentru nenumărate cauze, actrița și-a vândut în 2013 colecția de bijuterii, banii obținuți, circa 5 milioane de dolari, donându-i pentru cercetarea în domeniul celulelor stem.

Acum doi ani, la vârsta de 93 de ani, actriţa s-a căsătorit cu grădinarul său, în vârstă de 32 de ani

În urmă cu doi ani, Gina Lollobrigida s-a căsătorit cu  Andrea Piazzolla, un tânăr de 32 de ani, care, inițial, i-a fost grădinar.

Lollobrigida l-a angajat în 2009, ca grădinar şi şofer, dar în timp, acesta s-a apropiat de vedetă atât de mult încât aceasta l-a lăsat să-i administreze averea. În ciuda opunerii fiului ei și a familiei, actrița l-a numit pe Andrea Piazzolla directorul celor trei societăţi care îi gestionează averea. Apoi, stârnea uimire ori de câte ori tânărul o însoțea pe Lollobrigida la fiecare eveniment important la care aceasta dorea să participe. Italienii au înțeles cu mult timp în urmă că Bătrâna Doamnă își trăia o altă tinerețe.

În 2020, la inițiativa fiului ei, actriţei i-a fost atribuit un tutore. A cerut acest lucru în instanță, iar cererea a fost aprobată. Vedeta nu a mai putut lua decizii financiare fără acordul tutorelui.