Actual Diverse

Și fără cățel și fără mâncare și cu banii luați. Pățania unui român plecat spre Belgia

Și fără cățel și fără mâncare și cu banii luați. Pățania unui român plecat spre Belgia
Foto: Poliția Südosthesse

Și-a umplut portbagajul cu mâncare și într-o cutie a pus bine, la ”păstrare”, și un cățel. Cu bagajele gata făcute, omul s-a urcat la volanul autoturismului său și s-a pornit la drum. Și nu orice drum, ci tocmai spre Belgia.

A rămas și fără cățel și fără mâncare. Pățania unui român plecat spre Belgia

Un șofer român care se îndrepta spre Belgia a fost oprit la sfârșitul săptămânii trecute pe autostrada A3, aproape de Frankfurt. Și mare le-a fost mirarea polițiștilor când au deschis portbagajul bărbatului care venea tocmai din România.

Ofițerii care i-au controlat mașina acestuia au descoperit în bagaje 100 de kilograme de carne nerefrigerată, care era transportată la o temperatură ridicată, încălcând astfel regulile de siguranță alimentară.

Dar asta nu a fost nimic. Ei au rămas șocați când au găsit în mașină, într-o cutie de carton, un pui de Husky de aproximativ cinci săptămâni, care nu era într-o stare foarte bună, după cum scrie presa germană. Acesta stătea zgribulit și speriat, într-un colț al cutiei de carton, franjurată și ruptă pe la capete.

Românul nostru nu știa că pentru occidentali a trata animalele în acest fel este inuman și desigur, inacceptabil. Cățelul nu avea acte de identitate și nici un alt document.

Husky a fost dus la un veterinar care l-a consultat în regim de urgență și i-a acordat îngrijirile medicale necesare. De această dată, mirat a fost proprietarul cățelului, pentru că s-a văzut obligat să plătească și factura pentru aceste servicii medicale, de 800 de euro.

După ce a dat banii, cățelul a fost reținut de autoritățile germane și dus la un adăpost, unde va primi îngrijirile necesare până la efectuarea primului vaccin.

Politicoși, oamenii legii din Germania i-au spus omului că poate să își ia cățelul înapoi, după ce îi aduce și actele nesare.

Toată cantitatea de carne, găsită tot în portbagaj, care nu respecta cerințele legale, a fost confiscată și predată autorităților sanitar-veterinare, care au distrus-o imediat.

Aceasta este pățania românului care și-a umplut portbagajul cu mâncare și a luat și cățelul cu el, fără a se gândi că are nevoie de condiții salubre și acte în regulă.