Diverse

Sicriul prințului Philip a stat timp de 17 luni într-un seif regal. Și-a așteptat regina…

Sicriul prințului Philip a stat timp de 17 luni într-un seif regal. Și-a așteptat regina…

Doar puțin peste un an a rezistat regina Elisabeta fără prințul ei. A plecat pe 8 septembrie să-i fie aproape întru eternitate, iar drumul i-a fost presărat cu covoare de flori, udate cu lacrimi. Elisabeta și Philip vor fi îngropați într-un mormânt comun, până acum sicriul cu trupul neînsuflețit al prințului fiind păstrat în seiful regal.

19 septembrie 2022 este ziua în care regina Elisabeta și-a luat rămas bun de la întreaga lume. Mii de oameni, printre care și cei mai importanți oameni politici, și-au plecat pentru ultima dată capul în fața reginei. Cel mai longeviv suveran din câți a avut vreodată Marea Britanie. De acum, Majestatea Sa va fi alături de iubirea vieții ei, prințul Philip. Împreună și pe pământ și în cer.

Elisabeta și Philip vor sta într-un mormânt comun

Este puțin cunoscut faptul că acum 17 luni când prințul Philip a trecut la cele veșnice, sicriul său a fost depozitat într-un seif regal din subsolul capelei.

Astăzi a fost scos și urmează să fie mutat împreună cu sicriul Majestății Sale într-un mormânt comun. În seiful regal se află și rămășițele regelui George al III-lea, care s-a stins din viață în 1820, dar și ale regilor George al IV-lea și William al IV-lea.

Sicriul regelui George al VI-lea a stat în seiful regal timp de 17 ani

Potrivit protocolului regal, Philip a fost așezat în seiful regal. Protocolul spune că cel care a murit primul dintre cei doi soți va aștepta în încăperea din piatră până când și celălalt va trece la Domnul. Ulterior, cele două sicrie vor fi așezate într-un mormânt comun. Elisabeta și Philip își vor dormi somnul de veci lângă regele George al VI-lea și Regina Mamă.

Și sicriul regelui George al VI-lea a stat în seiful regal timp de 17 ani, apoi a fost transferat într-o capelă construită special pentru Majestatea Sa. Sicriul mamei prințului Philip, prințesa Alice de Battenberg a stat vreme de 19 ani în seiful regal, urmând ca în anul 1988 să fie mutat la Ierusalim.

Potrivit People, regina s-a îndrăgostit de prințul Philip când avea doar 13 ani, acesta fiind mai mare cu cinci ani. Cei doi s-au logodit în 1947, iar în același an s-au căsătorit.