Actual

Sighetu Marmației. Suferea din dragoste, deși și-a ascuns copilul mort într-o cușcă, pentru a-i încasa alocația

caz tragic

Un apel la 112 îi anunța pe polițiștii din Sighetu Marmației cu privire la dispariția unui minor în vârstă de 14 ani, însă nimeni nu se aștepta să îi găsească trupul neînsuflețit în gospodăria familiei, ascuns într-o cușcă de câine. Polițiștii l-au transportat pe tatăl acestuia la Spitalul de Psihiatrie, fiind principalul suspect.

Caz tragic în Sighetu Marmației. Un bărbat și-a ascuns copilul mort în cușca câinelui, într-un sac din plastic

Anchetatorii au făcut o descoperire teribilă atunci când au intrat în curtea bărbatului din Sighetu Marmaţiei. În cuşca câinelui, poliţiştii au găsit trupul neînsufleţit al fiului în vârstă de 14 ani. Fratele acestuia a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a intrat în stare de șoc la aflarea cumplitei vești.

Potrivit unor surse, cei doi fraţi erau crescuţi doar de tată, după ce mama lor s-a stins din viaţă.

În faţa poliţiştilor, tatăl a declarat că l-a ţinut pe copil într-un sac pentru că nu avea bani de înmormântare, dar şi că era mort de doar câteva zile. Însă, după prima examinare s-a stabilit că băiatul de 14 ani ar fi fost mort de cel puţin o lună.

„Aseară, 23 mai, la ora 21.09, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați prin 112 de către un bărbat, cu privire la faptul că nu a mai văzut de mai multă vreme un tânăr din vecini și bănuiește că i s-ar fi întâmplat ceva. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor, într-o anexă  a unui imobil de pe strada Câmpu Negru din municipiu, au găsit într-un sac de plastic, cadavrul unui minor de 14 ani. Corpul neînsuflețit al minorului a fost transportat la morgă în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cauzei decesului. Tatăl minorului, un bărbat de 48 de ani, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Sighetu Marmației în vederea efectuării unei expertize psihiatrice. În cauză, verificările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației”, a declarat Anca Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.

Cel care a sesizat dispariția adolescentului a fost un vecin:

”Am mers la ei că suntem vecini, poartă în poartă. Nu l-am mai auzit plângând de vreo lună și jumătate pe băiat. Am mers și i-am spus să mă lase să îl văd. Atunci s-a tot sucit, ba că e în casă, ba că la apartament. I-am spus lasă-mă să îl văd că i-am adus două banane la copil. Nu a vrut. I-am spus că îl denunț la Poliție. Așa am și făcut. Am sunat la Poliție și le-am spus. Spre seară au venit polițiștii și l-au găsit. Era mort”, a declarat vecinul

Tatăl își continua viața de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat

Tatăl avea și concubină, locuiau împreună. Ei și copiii. Băiatul cu handicap mai avea un frate. Anchetatorii vor stabili dacă femeia știa ceva despre băiatul mort.

Potrivit profilului de Facebook al tatălui, în ultimele săptămâni, în timp ce fiul său era mort în cuşca câinelui, acesta a postat numeroase mesaje de dragoste pe Facebook.

„Nu plânge niciodată în public. Cine nu te cunoaşte râde, cine te urăşte se bucură, iar cine te iubeşte suferă” și „Cine te iubeşte nu renunţă, nu înşeală, nu minte”, sunt doar câteva dintre mesajele postate pe Facebook de bărbat.

Tatăl l-ar fi ascuns pe băiat acolo pentru a putea primi în continuare alocația de la stat pentru copil cu handicap și indemnizația pentru îngrijitor. Vreo 2.000 de lei. Acum, bărbatul e internat la Psihiatrie pentru evaluare.

Legiștii au constatat că moartea copilului de 14 ani s-a produs din cauza proastei îngrijiri.