Info Actual

Info Actual > Politică > Situație critică în Spania. Câți oameni sunt afectați de boală. Cifre alarmante
Politică

Situație critică în Spania. Câți oameni sunt afectați de boală. Cifre alarmante

Situație critică în Spania. Virusul care a îngrozit planeta a lovit  dur Spania. Peste 33.000 de cazuri de COVID-19 şi mai mult de 2.000 de persoane au decedat. Anunțul a fost făcut public de Ministerul Sănătăţii de la Madrid.

Militarii au finalizat amenajarea spitalului de campanie, început în urmă cu două zile la centrul de târguri şi expoziţii, cu 5.500 de paturi, dar îngrijorează numărul foarte mare de medici, asistenţi şi infirmiere contagiaţi: aproape 4.000.

Scade procentul de bolnavi internați la terapie intensivă de la 15% la 13 – o mică reducere care dă speranțe că epidemia poate fi controlată. Creșterea numărului de cazuri cu 14% două zile consecutiv ar putea fi considerată o tendință, dar îngrijorează mulțimea infectărilor în rândul profesioniștilor din sistemul de sănătate: aproape 4.000 de medici, asistenți și infirmieri s-au contagiat până în prezent.

Vicepremierul Carmen Calvo este acum internată în spital, o clinică privată din Madrid, unde primește îngrijiri pentru o infecție respiratorie. Guvernul spaniol a transmis că a fost testată pentru coronavirus și se așteaptă rezultatele. Testele rapide cumpărate din Coreea de Sud și din China, peste 600.000, vor fi repartizate cât mai curând în toate regiunile, cu prioritate pentru profesioniștii din sistem și pentru căminele de bătrâni.

Peste 3.300 de pacienţi au fost vindecați, dar autoritățile așteaptă o creștere a numărului de cazuri până la atingerea vârfului epidemiei, spre sfârșitul acestei săptămâni. Tendințele sunt volatile, au precizat experții, de aceea evoluția este urmărită cu prudență, potrivit RRA.