Actual

Soarta dramatică a unui cuplu din Harghita. Un bărbat și o femeie au fost găsiți împușcați în propria locuință

ancheta

Prin intermediul unui apel de urgență la 112, Poliția Municipiului Toplița a fost înștiințată despre decesul a două persoane, ce prezentau urme de împușcare. Cei doi sunt soți și au fost găsiți morți în propria locuință, iar lângă una din victime a fost descoperit un pistol. În acest moment are loc o anchetă pentru a descoperi ceea ce s-a întâmplat acolo cu exactitate.

Soarta dramatică a unui cuplu din Harghita. Un bărbat și o femeie au fost găsiți împușcați în propria locuință

Cazul cutremurător a fost descoperit duminică în localitatea Sărmaș, din Harghita. Un cuplu, soț și soție, a fost găsit fără suflare în locuință, prezentând leziuni provocate prin împușcare.  Bărbatul în vârstă de 61 de ani şi soţia, în vârstă de 58 de ani, au fost găsiţi în propria locuinţă, iar anchetatorii fac cercetări pentru a afla cum au murit cei doi. De asemenea, poliţiştii şi procurorii au găsit şi un pistol lângă una dintre victime.

Prim-procurorul adjunct Dan Gîlcescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, a declarat astăzi pentru news.ro, că cele două victime au fost descoperite în localitatea Sărmaş:

“În data de 01.05.2022, în jurul orei 19.14, Poliţia municipiului Topliţa, a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul că în localitatea Sărmaş, judeţul Harghita, au fost identificate două persoane, soţ şi soţie decedate, ce prezintă urme de împuşcare. Faţă de acest aspect, în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita s-a înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor în care cercetările sunt efectuate şi coordonate de procurorul de caz”, a afirmat Dan Gîlcescu.

Potrivit anchetatorilor, pistolul a fost descoperit lângă una dintre victime.

Procurorii au continuat și luni cercetările la faţa locului pentru a afla cum şi-au pierdut viaţa cei doi soţi şi a lămuri toate aspectele care ţin de acest caz. Una dintre ipoteze este că bărbatul și-a împușcat soția, apoi s-a sinucis cu același pistol. Ancheta și probele criminalistice, inclusiv expertiza balistică vor lămuri lucrurile. Nu se exclude ca soții să fi fost uciși de cineva care a intrat peste ei în casă.