Actual Social

Șoferul de salvare a fost pus director la Ambulanța Gorj, iar cei care au râs că nu are pregătire primesc un răspuns tranșant

Șoferul de salvare a fost pus director la Ambulanța Gorj, iar cei care au râs că nu are pregătire primesc un răspuns tranșant
pandurul.ro

Un fost ambulanțier și lider de sindicat a ajuns directorul Serviciului Județean  Ambulanță Gorj.  În ciuda criticilor, Cristi Aldescu dă asigurări că va reforma instituția și a precizat că nu s-a simțit jignit când a fost prezentat ”șofer”.

De la 1 septembrie 2022,  Ambulanța Gorj este manageriată de un fost angajat,  un ambulanțier care are la activ 30 de ani în câmpul muncii. Acesta a fost numit în funcție prin ordin de ministru, începând cu 1 septembrie 2022, pe o periadă de șase luni. Aldescu îl înlocuiește pe medicul Traian Olteanu, al cărui mandat a expirat.

La început de mandat, acesta a considerat că este nevoie de câteva promisiuni, aducând lămuriri despre parcursul său profesional în cadrul instituției. Pe pagina sa de socializare, Aldescu a anunțat că lucrează în instituție încă de la înființare, cunoscând acest serviciu de la șaibă și până la cum se salvează vieți.

Redăm integral mesajul postat de noul manager:

„Mi-am asumat preluarea conducerii Serviciului Județean de Ambulanță Gorj pentru că vreau să demonstrez că această entitate, vitală pentru sănătatea oamenilor, poate deveni una funcțională la parametri optimi. Cu o altă abordare și o mai mare implicare, am convingerea fermă că SAJ Gorj va deveni un serviciu performant.

Am fost întrebat cum voi rezolva cea mai acută problemă, cea a lipsei medicilor. Nu numai că am disponibilitate pentru soluționarea ei, dar voi găsi, faptic, modalitățile de rezolvare.

Mulți dintre dumneavoastră mă cunoașteți și, cu toate acestea, țin să lămuresc unele aspecte care au apărut, în spațiul public, în ultimele zile.

Nu m-am simțit jignit pentru că am fost prezentat ”șofer”, doar că, într-un anumit context, această prezentare a fost un pic tendențioasă. În realitate sunt ambulanțier și am o experiență de peste 30 de ani în sistemul de sănătate, iar la Serviciul de Ambulanță sunt angajat chiar de când acesta a luat ființă. Cunosc acest serviciu de la șaibă și până la cum se salvează vieți. Ambulanțier este similar cu paramedic și am participat la actul medical, în virtutea atribuțiilor și sarcinilor speciale, a competențelor și responsabilităților, la manevre de resuscitare cardio-pulmonară și cerebrală, oxigenoterapie, imobilizări, hemostază, monitorizare și manipulare pacienți.

Activez ca lider sindical de 20 de ani și din această calitate am fost în stradă, de nenumărate ori, pentru drepturile personalului din sănătate, dar am participat și ca negociator al Contractului Colectiv de Muncă, la nivel național, pe sectorul de sănătate.

Voi munci cot la cot cu colegii mei

Am finalizat studiile masterale în Managementul Serviciilor Sociale și de Sănătate, la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara, în urmă cu zece ani.

Sunt licențiat în Drept și am activat ca și consilier juridic, vreme de mai mulți ani.

Nu am fost și nu sunt membru al vreunui partid politic.

Am fost un critic al tuturor celor care n-au depus suficiente eforturi pentru ca Serviciul de Ambulanță să nu fie unul gripat, nefuncțional sau mai rău de atât, dar nu am vendete personale, așa cum au crezut unii. Voi munci cot la cot cu colegii mei, în același echipament pe care-l port cu drag și nu le voi cere decât devotament și să prețuim viața fiecărui om care are nevoie de noi, așa cum am făcut, împreună, și până acum, pentru că știm că asta e datoria noastră!”, a transmis noul director al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.