Diverse

Stare de urgență în Canada: 10 morți și 15 răniți, după atacuri halucinante, de o violență feroce. Ce se știe despre atacatori 

Stare de urgență în Canada: 10 morți și 15 răniți, după atacuri halucinante, de o violență feroce. Ce se știe despre atacatori 

O întâmplare incredibilă a avut loc în Canada, acolo unde oamenii trăiau liniștiți, în pace, de secole întregi. O serie de înjunghieri cu cuțitul au avut loc în 13 locuri denumite de anchetatori, acum, zone ”de crimă”. Mai multe informații  despre tragedia care a avut loc la sfârșit de weekend, în cele ce urmează, la Infoactual.

Stare de urgență în Canada: 10 morți și 15 răniți, după atacuri halucinante, de o violență feroce. Ce se știe despre atacatori

Poliția caută, la această oră, încă, suspecți după atacul mortal cu cuțitul în Canada, întâmplare nefercită care a avut loc duminică, într-o comunitate indigenă și într-un sat din apropiere, în provincia Saskatchewan.

Cel puțin 10 persoane au murit în urma unei serii de înjunghieri în 13 locuri de crimă. Poliția a declarat că cei doi bărbați atacatori se află probabil în Regina, la sud de rezervația indigenă unde a avut loc primul atac.

În urma înjunghierilor, națiunea James Smith Cree a declarat stare de urgență până la 30 septembrie.

Într-o postare pe Twitter, premierul canadian Justin Trudeau a calificat atacurile din Saskatchewan drept „oribile și sfâșietoare”.

Poliția regală canadiană din Saskatchewan a precizat într-un comunicat că „mai multe” victime au fost atacate la întâmplare în mai multe locații din națiunea James Smith Cree și din satul Weldon. Oamenii legii i-au avertizat pe locuitorii din zona din jurul capitalei provinciei, Regina, să se adăpostească până vor fi găsiți criminalii.

Unul dintre locurile în care a avut loc o înjunghiere în Weldon, Saskatchewan. Poliția spune că suspecții au fugit în Regina, la aproximativ 300 de kilometri sud de Weldon. Heywood Yu/The Canadian Press, Associated Press

De asemenea, poliția a cerut locuitorilor din provinciile vecine Alberta și Manitoba să fie atenți la bărbați. Nu a fost imediat clar dacă cei doi bărbați sunt rude.

Autoritățile au identificat doi suspecți, Damien Sanderson, în vârstă de 31 de ani, și Myles Sanderson, în vârstă de 30 de ani, care s-ar fi deplasat într-un Nissan Rogue negru. Acestea au precizat că nu se cunoaște direcția de deplasare a acestora și că este posibil să fi schimbat vehiculele.

În ceea ce privește motivul, reprezentanții Poliției au declarat că unele dintre înjunghieri păreau să fie țintite, iar altele aleatorii.

Pe twitter, Evan Bray, șef al Poliției, a scris că suspecții nu au fost localizați. O investigație activă și concentrată va continua până când aceștia vor fi localizați și luați în custodie.

La o conferință de presă organizată duminică după-amiază la Regina, Rhonda Blackmore, comandant al Poliției Regale Canadiene Călare, a declarat că poliția lucrează la 13 locuri ale crimei și că, pe lângă cele 10 morți și 15 răniți, ar putea exista și alte victime, potrivit Canadian Broadcasting Corporation, citat de New York Times.

Foto: Jennifer Gauthier/Reuters