Info Actual

Info Actual > Politică > Statistică neagră! Numărul decedaților a crescut accelerat
Politică

Statistică neagră! Numărul decedaților a crescut accelerat

Statistică neagră! Numărul decedaților a crescut accelerat în Spania,  acesta a crescut cu aproximativ 1.000 în ultimele 24 de ore.

Spania este în cea de a 19-a zi de izolare și înregistrează peste 10.000 de persoane decedate. Numărul de morți a crescut cu aproximativ 1.000 de ieri până azi. În medie, numărul de persoane contaminate crește zilnic cu 8.000, ceea ce continuă să fie îngrijorător. Statistica neagră a cazurilor de deces din cauza COVID -19, crește alarmant.

María José Sierra, director adjunct al Centrului de Alerte și Urgențe din Spania, explică:

”Majoritatea cazurilor pe care le vedem acum sunt cei infectați în urmă cu o săptămână sau două. Speranța noastră este ca măsurile aplicate să aibă efect în curând, în câteva zile, și să vedem o scădere a numărului de cazuri, dar trebuie să ținem cont de aceste perioade specifice unei boli infecțioase, de la expunere până la simptome și până când pacientul ajunge la spital. Efectul măsurilor, așadar, nu se vede imediat”

 

Din cele peste 110.000 de persoane infectate, aproximativ jumătate se află internate în spital, iar ministrul sănătății, Salvador Illa, a anunțat în comisia de specialitate din Parlament că Spania a achiziționat un milion de teste de diagnostic rapid. Acestea au o sensibilitate de 80% începând din a șaptea zi de infecție, iar pentru persoanele care au semne incipiente de boală sensibilitatea scade la 64%. Aceste texte vor fi folosite în spitale, dar și în căminele de bătrâni, unde au fost înregistrate sute de decese, în special la Madrid, aproximativ 1.000, și în Catalonia, peste 360.