Lifestyle

Suntem la un pas de dispariție! “Războiul din Ucraina este un război împotriva următoarei generaţii”

Suntem la un pas de dispariție! “Războiul din Ucraina este un război împotriva următoarei generaţii”
evz.ro

Viitorul lumii este unul tot mai imprevizibil, existând chiar posibilitatea dispariției umanității de pe Terra, a declarat Tanja Schindler, specialist în „previziuni” al Comisiei Europene.

În acest sens, Tanja Shindler a precizat: “Ne confruntăm deja cu impactul uriaş al schimbărilor climatice, distrugerea cauzată de război şi resursele necesare pentru a reconstrui acest dezastru, arată doar gândirea pe termen scurt şi egoistă a actualilor noştri lideri. Distrugerea nu are loc numai în Ucraina, ci în prezent în toată lumea. Dacă nu începem să ne gândim la consecinţe pe termen lung, dispariţia umanităţii este inevitabilă”.

Ce este de făcut

Futurologul Tanja Shindler, fondator al Futures2All și specialist al Comisiei Europene atrage atenția și asupra modului în care un conflict pe scară largă poate fi evitat, dar și asupra schimbărilor de mediu care atacă securitatea planetară.

Astfel, Tanja Shindler ne recomandă următoarele:

  • „În primul rând, pentru a evita conflictul, trebuie să fim deschişi şi să ne dorim să înţelegem ambele părţi, decât să ne gândim în termini de negru şi alb, corect şi greşit şi să încercăm să vedem toate punctele de vedere, chiar dacă nu suntem de acord cu ele”.
  • ”În al doilea rând, trebuie să începem să ne gândim la viitorul pe termen lung pe care ni-l dorim cu toţii.”

Totodată, futurologul Comisiei Europene afirmă că însăși umanitatea este cea care distruge Planeta, întrucât  “prin industrializare şi consum mare de energie, am schimbat atmosfera planetei noastre, provocând schimbări climatice, fenomene meteorologice severe şi dezastre”, iar “pentru a ne proteja, trebuie să ne gândim la cele mai nefavorabile scenarii şi să discutăm despre cum le putem preveni”, citează evz.ro.

În același context, Tanja Shindler  menționează că “trebuie să ne gândim la cum ar arăta o lume în care temerile fiecărei părţi sunt liniştite şi libertatea, pacea şi diplomaţia sunt folosite pentru a modela viitorul”, subliniind faptul că “războiul din Ucraina nu este doar un război împotriva unei ţări, este un război împotriva următoarei generaţii”.