Actual Lifestyle

Anchetă la Arestul Central. Tentativă de evadare ca în filme la „Beciul Domnesc”. Up Date

Anchetă la Arestul Central. Tentativă de evadare ca în filme la „Beciul Domnesc”. Up Date

Pare greu de crezut, dar un deținut din Arestul Cental al Poliției, cunoscut ca „Beciul Domnesc”, a încercat să spargă zidul celulei.

Up Date

A fost transmis și comunicat oficial din partea Poliției Capitalei despre cele întâmplate, pe care îl redăm în totalitate. Poliția spune că arestatul nu a apucat să facă o gaură prea mare în zid.

„La data de 11 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Centrul de Reținere și Arestare Preventivă au constat faptul că, într-o cameră de deținere, a fost distrusă tencuiala unui perete, din zona geamului.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că o persoană privată de libertate, folosindu-se de elemente metalice ale patului, ar fi distrus tencuiala unui perete, fără a fi afectată siguranța deținerii, încercând să ascundă aceasta cu ajutorul unor sticle și burete, iar resturile rezultate le-ar fi ascuns într-un coș de gunoi, de sub pat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la evadare și distrugere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

De asemenea, au fost demarate verificări interne pentru a se stabili condițiile în care a avut loc incidentul, urmând ca la finalul acestora să fie dispuse măsuri legale.”

Știrea inițială

Totul s-a întâmplat ca în filme, doar că nu s-a întâmplat în America sau Mexic ci în București.

Zilele trecute, polițiștii de la Arest au făcut descoperirea, după ce li s-a părut ceva suspect într-o cameră în care erau încarcerați doi bărbați, arestați preventiv. Despre unul dintre ei se știa că era deosebit de periculos, după modul în care comitea tâlhăriile.

Suspiciunile polițiștilor-gardieni s-au materializat printr-o verificare minuțioasă a camerei. Așa au constatat că în zidul care dădea în curtea interioară a Arestului Central, cel pe care erau montat și ferestrele cu gratii, individul periculos făcuse o gaură prin care intenționa să evadeze.

Curios că nimeni nu a auzit zgomotul produs atunci când săpa, dar ancheta declanșată va lămuri toate aspectele. Arestatul săpa în zid cu niște bucăți de fier, scoase din paturile de metal pe care dorm deținuții. Evadarea a eșuat.

Celălalt arestat a fost și el băgat în anchetă, pentru că nu a alarmat gardienii. Se pare că nu a făcut-o de frică. Infractorul care a încercat evadarea mai avea ani de pușcărie efectuați și știa cum să intimideze colegii de celulă. Ancheta continuă și vor fi stabilite toate aspectele acestei acțiuni de spargere a zidului și pentru a se evita pe viitor astfel de incidente de securitate. Nu se poate trece cu vederea că nimeni nu a auzit nimic și că polițiștii-gardieni nu au observat că bărbatul mutase un pat în dreptul acelui zid, ca să mascheze gaura.

În arestul „Beciul Domnesc” sunt încarcerate mai multe persoane cu fapte cu violență, iar la acest moment acolo își petrec zilele și nopțile și frații Andrew și Tristan Tate, dar și Nicolae Bădălău.

În acest moment, cel care a fost prins că a săpat în zidul camerei din Arestul Central are un nou dosar pe numele său pentru tentativă de evadare, pe lângă cel de tâlhărie, pentru care a fost arestat în decembrie 2022.