Actual

Testul pozitiv al Simonei Halep nu a fost „lucrat” de WADA. Sportiva și-a angajat unul dintre cei mai puternici apărători

Testul pozitiv al Simonei Halep nu a fost „lucrat” de WADA. Sportiva și-a angajat unul dintre cei mai puternici apărători

Simona Halep face eforturi uriașe să demonstreze că este nevinovată în scandalul în care este implicată. În acest moment, apărătorii Simonei vor să afle care a fost momentul în care s-a administrat pastila care i-a creat atâtea probleme sportivei. Și se pare că au reușit.

Potrivit informațiilor oferite de Orange Sport, apărătorii Simonei ar fi aflat că acel moment ar fi avut loc la New York. În plus, un lucru care nu s-a știut până acum este faptul că la arena de la New York, Halep nu a fost testată de reprezentanții WADA, ci de o firmă privată, care, ulterior, a trimis acest rezultat. Iar acest lucru nu doar că a dus la apariția zvonurilor de conspirație, ci poate fi în favoarea sportivei.

Din trei teste, doar unul a ieșit pozitiv

În plus, imediat ce a ajuns la hotel a făcut un prim test, iar la scurt timp după înfrângerea cu Daria Snigur, a mai efectual unul, cel care a ieșit. Al treilea test a fost făcut când Simona a ajuns în România, iar acesta a ieșit negativ.

Cât privește pastilele pe care sportiva le lua uzual, acestea sunt Euthyrox 50 mcg, pentru problemele de tiroidă, fără de care sănătatea i-ar fi putut fi pusă în pericol, și un anticoncepțional.

Pentru că vrea ca toată lumea să știe că este nevinovată, Simona și-a întărit echipa, are mai mulți avocați, printre care și un apărător nou, despre care se spune că este foarte puternic, specializat în cazurile de dopaj, avocatul care a lucrat la legea europeană antidopping.

Care este cea mai ușoară sentință care ar putea-o primi

În cazul în care totuși va fi găsită vinovată, Simona ar putea lipsi 12 luni de pe teren, putând reveni la US Open 2023. Dacă sentința va fi cea mai ușoară, ar fi posibil să fie văzută în sezonul de toamnă al anului următor. Din păcate însă, ea va ieși din clasamentul WTA și va fi obligată să ia totul de la început. În cea mai neagră situație, ar putea lipsi patru sezoane.

Cum Maria Șarapova a primit wild-card-uri și a jucat la turneele mici pentru a aduna puncte, probabil că așa se va întâmpla și în cazul Simonei.