Actual International

Tragedia din India. Cel puțin 39 de morți după ce au băut „lichior spurcat”. Doi polițiști au fost suspendați

Tragedia din India. Cel puțin 39 de morți după ce au băut „lichior spurcat”. Doi polițiști au fost suspendați
Shutterstock.com

Autoritățile din India au raportat un număr semnificativ de decese legate de băutura letală în două sate din statul Bihar, în estul țării.

Tragedia de la Chhapra hooch. Cel puțin 39 de morți după ce au băut „lichior spurcat”

Joi, 15 decembrie 2022, ministrul șef al statului Bihar, Nitish Kumar, a declarat că 39 de persoane au murit din cauza consumului de lichior letal în ceea ce localnicii au numit „tragedia Chhapra hooch”.

„Dacă vreodată cineva consumă lichior spurcat; va muri”, a declarat el presei locale la 15 decembrie.

Bihar se află sub incidența unei interdicții privind alcoolul din 2016, când Kumar a declarat oficial interdicția totală la 5 aprilie a aceluiași an.

Oficialul indian a fost criticat constant pentru această interdicție, despre care a declarat la momentul respectiv că „vânzarea [și consumul] oricărui tip de alcool în hoteluri, baruri, cluburi și în orice alt loc va fi ilegală.”

La 15 decembrie 2022, Kumar a declarat presei din Patna:

„Interdicția băuturilor alcoolice a adus beneficii mai multor persoane. Un număr mare de oameni au renunțat la alcool… Acest lucru este bun. Mai multe persoane au acceptat cu plăcere acest lucru. Dar există unii scandalagii. Le-am spus ofițerilor să îi identifice pe adevărații scandalagii și să îi prindă.”

„Le-am spus ofițerilor că nu ar trebui să-i captureze pe cei săraci. Oamenii care produc alcool și care fac comerț cu alcool ar trebui să fie prinși.”

El a adăugat: „Sunt gata să dau câte 1 lakh de rupii fiecăruia pentru ca oamenii să înceapă propria lor muncă. Vom mări suma dacă va fi nevoie, dar nimeni nu ar trebui să se implice în afacerea cu alcool.

Despre tragedia de acum

„Data trecută, când au murit oameni din cauza băuturilor spirtoase, cineva a spus că ar trebui să fie despăgubiți. Dacă cineva consumă lichior spurcat, va muri – avem în față un exemplu. Acest lucru ar trebui să fie condoleanțe, acele locuri ar trebui să fie vizitate și oamenilor ar trebui să li se explice despre consecințele acțiunii lor.”

Publicația de știri indiană organiser.org a precizat că primul deces cauzat de alcoolul toxic a fost raportat într-un spital din Chhapra marți, 13 decembrie, târziu, și numărul celor morți a continuat să crească progresiv.

Ca urmare a deceselor în lanț, doi ofițeri din cadrul poliției din Marhaura au fost suspendați, în timp ce investigațiile continuă în legătură cu incidentul dat, scrie presa externă.