Actual Diverse

Trei adolescente s-au sinucis într-un centru de sănătate mintală. Se pare că locul le-a împins la acest gest

Trei adolescente s-au sinucis într-un centru de sănătate mintală. Se pare că locul le-a împins  la acest gest

Trei adolescente care s-au sinucis au fost neglijate de specialiștii unui centru de sănătate mintală, conform concluziilor unei serii de rapoarte condamnabile.

Christie Harnett, 17 ani, Nadia Sharif, 17 ani și Emily Moore, 18 ani, au murit în spital, în cursul a opt luni, înainte de pandemie.

Rapoartele rezultate din anchetele morților au identificat un număr impresionant de 120 de deficiențe în îngrijirea celor trei fete și probleme „sistemice” în cadrul centrului „Tees, Esk and Wear Valleys Foundation NHS Trust (TEWV)”. Aceste abateri descoperite au jucat un rol cheie în moartea adolescentelor, potrivit concluziilor anchetatorilor.

Ce s-a întâmplat cu fetele

S-a constatat că centrul West Lane din Middlesbrough, unde toate trei au fost tratate pentru probleme de sănătate mintală, avea „servicii instabile și suprasolicitate” care au fost printre „cauzele principale” ale morții lui Christie și Nadia.

Familiile celor trei fete au cerut astăzi, împreună, o anchetă publică.

 „Fetele noastre frumoase nu ar fi trebuit să fie batjocorite în acest mod și avem nevoie de răspunsuri la mult mai multe întrebări. Nu doar pentru noi, ci și pentru multe alte familii care știm că au suferit durerea de a pierde o persoană dragă care nu ar fi trebuit să moară, ci ar fi trebuit să fie îngrijită corespunzător. Facem apel la guvern să demareze o anchetă publică care să analizeze acest Trust și serviciile oferite în întreaga țară pentru tinerii aflați în criză”, au transmis familiile.

Au murit în îngrijirea Spitalului West Lane, în 2019

Margaret Kitching, asistenta șefă a NHS England, Nord-Est și Yorkshire, a declarat: „Aceste rapoarte reprezintă o lectură foarte dificilă, iar gândurile noastre sunt alături de familiile acestor trei tinere. Am pus în aplicare măsuri pentru a proteja pacienții în timp ce sprijinim trustul în realizarea unui program cuprinzător de îmbunătățiri necesare la fiecare nivel, de la secțiile sale până la sala de consiliu”.

Luna trecută, CQC a constatat că secțiile care se ocupă de adulți cu autism și dificultăți de învățare de la Lanchester Road Hospital și Bankfields Court din Middlesbrough, administrate de TEWV, erau inadecvate.

West Lane Hospital s-a redeschis sub numele de Acklam Road Hospital și este administrat de un alt trust NHS.