Actual International

Ucrainenii răspund printr-o filmare video după ce oficiali americani au spus că racheta căzută în Polonia a fost trasă de Ucraina

Ucrainenii răspund printr-o filmare video după ce oficiali americani au spus că racheta căzută în Polonia a fost trasă de Ucraina
Twitter/EVZ

Explozia produsă de o rachetă, în interiorul granițelor Poloniei, stat membru NATO, a provocat moartea a două persoane, declanșând o anchetă și o reuniune de urgență a membrilor Grupului celor Șapte (G7) care se aflau în Indonezia. Ambasadorii NATO se reunesc și ei pentru a analiza datele existente în momentul de față, după cum a scris, anterior, și Infoactual.

Ucrainenii răspund printr-o filmare video, după ce oficialii americani au spus că racheta căzută în Polonia a fost trasă de Ucraina

Explozia din Polonia, care a ucis două persoane, se crede acum că a fost trasă de forțele ucrainene asupra unei rachete rusești care se apropia. Investigațiile inițiale ale oficialilor americani sugerează că racheta care a lovit Polonia nu a fost lansată de Rusia, ci de forțele ucrainene asupra unei rachete rusești care se apropia.

Ucrainenii au răspuns cu propria filmare

Momentul incredibil în care sistemul de apărare antiaeriană ucrainean doboară o rachetă rusească a fost surprins pe video.

Imaginile, distribuite azi, miercuri dimineață, pe pagina de știri a Forțelor Armate ucrainene de pe Twitter, arată cum o rachetă trage spre o clădire înainte de a fi interceptată de sistemul de apărare.

Acesta este unul dintre cele două videoclipuri partajate pe pagina de socializare, care postează în mod regulat actualizări legate de mișcările armatei ucrainene în timpul războiului.

Acest lucru vine în urma informațiilor șocante potrivit cărora două persoane au murit în Polonia când două rachete de croazieră „rătăcite” au lovit o fermă dintr-un sat din apropierea graniței cu Ucraina.

Potrivit relatărilor presei online, fermierii uciși de o rachetă în estul Poloniei sunt doi bărbați din zonă, în vârstă de 60 și respectiv, 62 de ani.

Racheta care a lovit Polonia, marți seară, a fost trasă de forțele ucrainene în încercarea de a doborî un proiectil rusesc care se apropia, au declarat oficiali americani, citați de surse oficiale, relatează Independent.

Trei oficiali americani, care au vorbit cu Associated Press sub rezerva anonimatului, au declarat că evaluările preliminare au sugerat că racheta a fost lansată de forțele ucrainene în timpul bombardamentului rusesc asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

La rândul său, președintele SUA, Joe Biden, susține că există informații conform cărora racheta care a lovit Polonia nu a fost trasă din Rusia.

„Există informații preliminare care contestă acest lucru”, a spus Biden reporterilor, întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. „După traiectoria balistică este puțin probabil să fi fost tras din Rusia, dar vom vedea.”, a mai adăugat Biden după o întâlnire convocată de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7.

„Mă voi asigura că vom putea stabili ce s-a întâmplat exact”, a mai spus președintele american.

Ultima oră: Un avion NATO care zbura marți deasupra spațiului aerian polonez a urmărit racheta care a aterizat și a ucis doi oameni, a declarat marți un oficial militar al alianței pentru CNN.

„Informațiile cu urmele radar ale rachetei au fost furnizate NATO și Poloniei”, a subliniat oficialul militar NATO.

Oficialul NATO nu a precizat concret cine a lansat racheta care a fost urmărită aterizând în Polonia și nici de unde a fost lansată.

Explozia din Polonia care a provocat moartea a două persoane „a fost trasă de forțele ucrainene împotriva unei rachete rusești care se apropia.”