Actual

Ultima idee a lui Marcel Ciolacu: Pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate

gds.ro

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu pare din ce în ce mai preocupat de banii ţării. Ministrul Finanţelor a intrat într-un con de umbră, iar comunicatorul pare că este doar şeful său de partid. Acesta a fpcut un apel către partenerii de coaliţie şi propune ca pensiile speciale să fie supraimpozitate.

Ultima idee a lui Marcel Ciolacu: Pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate

Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate şi trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux. În plus, liderul PSD afirmă că mai este un subiect care trebuie lămurit în Coaliţie, precizând că e nevoie de un plan urgent pentru siguranţa energetică a ţării în perioada următoare.

”Fac un ultim apel către colegii mei din Coaliţie, înainte de reuniunea de mâine, să înţeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern si european. Nu putem continua cu un sistem învechit şi nedrept, care produce dezechilibre economice şi inechitate socială. Este un non-sens să aşteptăm un progres general pentru români cu un sistem regresiv, în care cine câştigă mai mult plăteşte procentual mai puţin!”, scris liderul PSD.

El afirmă că, ”oricât de tare ar deranja acest lucru, pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual, trebuie supraimpozitate. Totodată, trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux”.

”Statul are datoria de a-i ajuta, mai ales în această perioadă grea, atât pe angajaţii aflaţi în zona salariului minim pe economie, cât şi pe pensionarii cu cele mai mici venituri. A ne face că nu vedem această realitate înseamnă a pune un simplu bandaj pe o rană atunci exact când pacientul are nevoie de medicamente mai puternice! Nu vrem noi taxe care să împovăreze mediul de afaceri, ci vrem o reaşezare a sarcinii fiscale astfel încât toţi românii care câştigă cinstit din munca lor să simtă că sistemul fiscal este la fel de corect ca şi ei. Momentan, nu avem aşa ceva! De aceea, PSD nu se va opri până când nu vom realiza un sistem comparabil cu cele mai dezvoltate economii din Europa”, spune preşedintele PSD.

El continuă spunând că este nevoie şi de un plan urgent pentru siguranţa energetică a ţării în perioada următoare.

”Şi mai este un subiect care trebuie lămurit în Coaliţie. Este nevoie de un plan urgent pentru siguranţa energetică a ţării în perioada următoare. Susţinem protejarea mediului, ne respectăm angajamentele pe termen lung, dar prioritatea momentului este să-i protejăm pe români! Iar, în clipa de faţă, adevărul crud este că nu există o strategie energetică care să răspundă urgenţelor actuale.”

Contribuţia la fondurile private de pensii creşte cu un procent

Deputaţii au votat, miercuri cu 282 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere, un proiect de lege ce prevede mărirea cu 1% a contribuţiei la fondurile private de pensii, de la 3,75% la 4,75%.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.23/2022 prin care se completează art.43 din Legea nr.411/2004 cu un nou alineat, urmărindu-se majorarea contribuţiei la fondurile private de pensii de la 3,75% la 4,75%, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Camera Deputaţilor este decizională în acest caz, proiectul fiind aprobat de Senat.