Actual International

Ultimul mesaj al Regelui Charles către britanici înainte de înmormântarea mamei sale, Regina Elizabeta a II-a

Ultimul mesaj al Regelui Charles către britanici înainte de înmormântarea mamei sale, Regina Elizabeta a II-a
FOTO: HM Queen Elizabeth II

Regele Charles al III-a a transmis, duminică seară, cu o zi înainte de funeraliile Reginei Elizabeta a II-a, un mesaj către naţiune, în care le mulţumeşte tuturor celor care şi-au arătat susţinerea faţă de familia regală şi respectul pentru regină.

Ultimul mesaj al Regelui Charles către britanici înainte de înmormântarea mamei sale, Regina Elizabeta a II-a

“În ultimele zece zile, eu şi soţia mea am fost profund impresionaţi de multele mesaje de condoleanţe şi susţinere primite din această ţară şi din întreaga lume.

La Londra, Edinburgh, Hillsborough şi Cardiff am fost impresionaţi peste măsură de toţi cei care au făcut eforturi ca să vină şi să omagieze o viaţă în serviciul ţării a mamei mele dragi, regretata Regină.

Când ne pregătim să spunem adio, am vrut pur şi simplu să profit de oportunitate pentru a vă mulţumi vouă, nenumăraţii oameni care aţi reprezentat o susţinere şi o alinare pentru Familia mea şi pentru mine în aceste momente de durere”, a precizat regele Charles.

 

Britanicii au primit mulţumiri şi de la Prinţesa Regală Anne, unica fiică a Reginei Elisabeta a II-a, care și-a exprimat recunoștința față de oamenii care i-au adus un omagiu mamei sale.

Totodată, fiica regretatei Suverane a mărturisit că a fost o onoare să fie lături de mama sa în ultimele călătorii.

„Am avut norocul de a fi alături de mama mea dragă în utlimele 24 de ore de viață. A fost o onoare și un privilegiu să o însoțesc în ultimele ei călătorii. A fi martoră a dragostei și respectului arătate de atât de mulți oameni în aceste călătorii a fost atât de înălțător! Cu toții avem amintiri unice. Le mulțumesc tuturor celor care împărtășesc sentimentul nostru de pierdere”.

„Dragă mami, mamă, majestate, trei în una!”

Un omagiu emoţionant pentru mama sa a adus şi Prințul Andrew.

„Dragă mami, mamă, majestate, trei în una!”

„Majestatea Voastră, a fost o onoare și un privilegiu să vă slujesc. Mamă – a națiunii, devotamentul și slujirea ta față de națiunea noastră sunt unice și singulare; poporul tău își arată dragostea și respectul în atâtea moduri diferite și știu că vrei să le onorezi respectul”.

„Mami, dragostea ta pentru un fiu, compasiunea ta, grija ta, încrederea ta pe care o voi prețui pentru totdeauna. Consider înțelepciunea și cunoștințele tale infinite, fără granițe sau limitări”.

„Îmi vor lipsi de cunoștințele, sfaturile și umorul dumneavoastră”

„…te voi ține pentru totdeauna aproape de inima mea cu cea mai profundă iubire și recunoștință și voi păși cu bucurie în viitor cu tine ca ghid.”

Regina Elisabeta va fi înhumată luni, la ora locală 19.30 (21.30, ora României), într-o ceremonie privată, în Capela St George’s a Castelului Windsor.

FOTO: HM Queen Elizabeth II