Diverse International

Un avion a decolat cu 2 piloți la bord și a aterizat cu unul singur! Ce s-a întâmplat?

Un avion a decolat cu 2 piloți la bord și a aterizat cu unul singur! Ce s-a întâmplat?
nypost.com

Pe iarba aeroportului internațional Raleigh-Durham a aterizat de urgență un avion CASA CN-212 Aviocar.

Când a decolat, la bordul avionului erau 2 persoane, însă doar unul dintre piloți se mai afla în aeronavă atunci când a aterizat, potrivit nypost.com.

Potrivit autorităților, dintr-un avion care a aterizat vineri, 29 iulie 2022, de urgență în apropiere de Raleigh, Carolina de Nord, a fost recuperat cadavrul unui bărbat.

Strigătul de ajutor al pilotului

Pilotul poate fi auzit într-o înregistrare audio de 40 de minute, obținută de WRAL în timp ce cere turnului de control să îl ajute să aterizeze de urgență, înainte ca cel de-al 2-lea pilot să sară sau să cadă din avion de la 1.000 de metri altitudine.

„Urgență, am pierdut roata dreaptă”. Vrem să vorbim cu Raleigh și să facem o aterizare de urgență la Raleigh”, a transmis pilotul către turnul de control, potrivit Aerotime.

Un pilot WRAL a surprins pe o cameră video aterizarea de urgență. Astfel, pe filmare se vede cum avionul a alunecat pe pista de aterizare și a  făccut un cerc incomplet înainte de a se opri pe iarbă.

Ce se știe de a doua persoană din avion

Corpul bărbatului, despre care se crede că ar fi fost copilotul avionului, a fost recuperat în Fuquay-Varina cu puțin timp înainte de ora 19:00, potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor de urgență din Wake County.

Un localnic i-a alertat pe ofițerii care verificau zona că a auzit un sunet ciudat și puternic în curtea din spatele casei. Copilotul a fost identificat în persoana lui Charles Hew Crooks, în vârstă de 23 de ani, potrivit poliției din Fuquay-Varina.

FOTO nypost.com

Acum, autoritățile trebuie să determine dacă Crooks a sărit sau a căzut din avion. Bărbatul nu purta parașută când corpul său a fost descoperit de polițiști.

În timpul zborului, este posibil ca Crooks să fi încercat să repare roata defectă de la trenul de aterizare atunci când a căzut din avion, dar autoritățile iau în considerare și varianta în care copilotul s-a aruncat din aeronavă în mod voluntary, potrivit sursei citate.

Declarația tatălui îndurerat al victimei

Hew Crooks, tatăl victimei, a spus că fiul său era un instructor de zbor și că „își trăia visul”.

„Și-a obținut licența de pilot privat în timp ce era la facultate”, a declarat tatăl tânărului.

„Suntem o familie puternică și foarte iubitoare. Am rămas cu un gol pe care pur și simplu nu știm cum îl vom umple vreodată”, a spus Hew Crooks, adăugând că „a spus acum câteva săptămâni că nu va face schimb de locuri cu nimeni din lume. Îi plăcea unde era.”

Șeful poliției Fuquay-Varina, Brandon Medina, a descris situația ca fiind „unica” și nu a spus dacă este tratată ca o anchetă penală.