Actual Social

Un medic militar a atins cotele maxime ale penibilului. Le cerea pacienților șpagă alcool și servicii de menaj

Un medic militar a atins cotele maxime ale penibilului. Le cerea pacienților șpagă alcool și servicii de menaj
Arhivă

Pe lângă bani, un medic de la Spitalul Militar Sibiu le-a cerut pacienților să-i aducă mâncare și alcool, dar i-a pus și să-i întrețină curtea. Acum, a fost reținut pentru fapte de corupție.

Este medic de medicină internă la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu și este acuzat că a luat de la cel puțin șase pacienți sume de bani care totalizează 1.100 de lei.

Cine nu avea, putea să-l „recompenseze” pe medicul în vârstă de 68 de ani cu alimente, alcool sau pur și simplu să vină să îi amenajeze spațiul verde din curtea locuinței.

Dosarul a fost înregistrat pe 29 martie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. S-a dispus atunci începerea urmăririi penale „in rem” cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, respectiv luare de mită, extinzându-se apoi urmărirea penală prin mai multe ordonanţe cu privire la noi fapte de corupţie.

Ulterior, pe 1 august, procurorul a dispus urmărirea penală, iar miercuri, 3 august,  a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore. Medicul este acuzat de luare de mită, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv de îndeplinire a actului medical.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, au beneficiat şi de sprijinul I.G.P.R. Brigada Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi IPJ Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economic.