Actual Diverse

Un campion profesionist la pilotaj de raliuri a murit într-un accident de snowmobil

Un campion profesionist la pilotaj de raliuri a murit într-un accident de snowmobil
Twitter

Încă o victimă a iernii, acolo unde ea a intrat în drepturi depline. Un accident neașteptat i-a luat viața unui campion profesionist la pilotaj de raliuri. Despre cine este vorba și unde a avut loc tragedia, în cele ce urmează.

Un campion profesionist la pilotaj de raliuri a murit într-un accident de snowmobil

Campionul profesionist de pilotaj de raliuri Ken Block, în vârstă de 55 de ani, a murit într-un accident de snowmobil, în Utah, la doar câteva săptămâni după ce anunțase că mai avea multe de învățat în ceea ce privește utilizarea acestui vehicul.

Potrivit biroului șerifului din comitatul Wasatch, Block a murit când snowmobilul său s-a răsturnat și a căzut peste el în timp ce se deplasa pe o pantă abruptă. Se spune că pilotul făcea parte dintr-un grup care călătorea în zonă, dar era singur în momentul incidentului.

Biroul șerifului a confirmat, de asemenea, că vedeta, care încerca să învețe noi cascadorii, a fost declarată moartă la fața locului, luni 2 ianuarie 2023. Anunțul în media americană și pe twitter a fost postat marți, 3 ianuarie 2023.

Cu puțin timp în urmă, Block a achiziționat un snowmobil mai puternic și a recunoscut că l-a luat prin surprindere, spunând:

„A fost prima mea zi pe noul meu Ski-Doo Summit X Turbo din ’23, și chestia asta e tare! Multă putere la înălțime și se rotește toată ziua! Pulbere epică la începutul sezonului și o primă zi uimitoare. Wheelies, viraje adânci de pow și multă învățare pe această nouă sanie – vremuri bune!”

Nu se sfiește să își asume riscuri, Block a fost pilot de raliu, pilot de moto-cross, skateboarder și acum pilot de snowmobile, o adevărată vedetă în acțiune, după cum relatează presa externă.

Block, care făcuse snowboarding cu un grup în Utah, în Utah, postase pe Instagram cu doar câteva ore înainte de a muri, spunând:

„A căzut zăpadă în Park City, Utah, săptămâna aceasta și se anunță mai multă zăpadă pentru weekend, iar noi nu am fi putut ajunge la fermă fără săniile @SkiDoo și mașinile @KubotaUSA pentru a ne deschide calea! Abia aștept să văd cât de mult mai multă pulbere se adună în următoarele zile.”

Personaj popular, cu 7,5 milioane de urmăritori pe Instagram și două milioane pe canalul său de YouTube, Block câștigase numeroase mitinguri. Block a mai cofondat DC Shoes împreună cu partenerul de afaceri Damon Way în 1994.

Foto: Instagram

În urma lui pilotului de raliu Block au rămas soția sa Lucy și cei trei copii, inclusiv fiica sa Lia, în vârstă de 16 ani, care este și ea pilot și care concura pentru echipa Hoonigan Racing a tatălui său încă de la vârsta de 11 ani.

Numeroși prieteni și personalități sportive au accesat deja rețelele de socializare pentru a-și exprima durerea față de pierderea popularului sportiv care tocmai semnase recent un nou contract cu reprezentanții companiei Audi.

Echipa sa Hoonigan a postat pe social media un text impresionant: „Am fost foarte afectați: Ken a fost un vizionar, un pionier și o icoană. Și, cel mai important, un tată și un soț. Ne va lipsi incredibil de mult.”

Și mesajele curg în continuare, unul după altul, cu aceeași notă de tristețe.