Actual Diverse

Un medic este condamnat la închisoare din cauza măștilor de protecție din pandemie

Un medic este condamnat la închisoare din cauza măștilor de protecție din pandemie
Infoactual/arhiva

Din seria incredibil, dar adevărat este și următorul caz, pe care îl vom relata în cele ce urmează. Pe scurt, ca indiciu, este vorba despre un medic și măștile de protecție din pandemie.

Incredibil, dar adevărat. Un medic este condamnat la închisoare din cauza măștilor de protecție din pandemie

Doi ani și nouă luni de închisoare, atât a primit o doamnă doctor din Germania. Motivul este că medicul a eliberat ilegal scutiri de la purtarea măștilor pentru mai mult de patru mii de persoane în timpul pandemiei de coronavirus.

Decizia instanței a fost dată de către un tribunal regional din orașul Weinheim, situat în sud-vestul Germaniei. Potrivit hotărârii judecătorești, medicul se face vinovat de „emiterea de certificate de sănătate incorecte” pentru persoane din întreaga Germanie, pe majoritatea cărora nu le-a întâlnit niciodată sau examinat măcar o dată.

Procesul amintește mai mult de o vânzare de certificate decât de o procedură medicală„, au declarat reprezentanții instanței de judecată a cazului dat, într-un comunicat, citat de ABC News.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, medicul a primit o interdicție de muncă de trei ani și a fost obligată să plătească 28.000 de euro (29.550 de dolari), suma pe care a primit-o pentru eliberarea certificatelor medicale. Asistentul ei de birou a fost amendat și el la rândul lui cu suma de 2.700 de euro.

Culmea și în timpul procesului, doctorița acuzată și inculpată a continuat să susțină că purtarea măștilor este dăunătoare pentru sănătatea oamenilor.

Chiar și după ce și-a primit sentința, femeia medic a continuat să își mențină părerea. Din acest motiv, avocatul care o reprezintă a anunțat public faptul că intenționează să facă apel la verdict, după cum a relatat și postul public de televiziune german SWR.

Între timp, zeci de susținători s-au adunat în fața tribunalului din Weinheim, la nord de Heidelberg, pentru a protesta față de verdictul menționat, dar și față de restricțiile impuse de Germania în caz de pandemie.

Care este atitudinea statului german în privința măștilor, în prezent

Germania a pus capăt anul trecut obligativității de a purta măști în multe spații închise. Doar că acestea sunt încă obligatorii în anumite trenuri, în cabinetele medicilor, în spitale, în aziluri, precum și în unele mijloace de transport public regional.