Actual International

Un mesaj direct și punctat, cu nume și prenume, adresat poporului rus, a lansat Zelenski în Noaptea de Anul Nou. Video

Un mesaj direct și punctat, cu nume și prenume, adresat poporului rus, a lansat Zelenski în Noaptea de Anul Nou. Video
Infoactual/arhiva

Mesajul președintelui Zelenski, postat pe canalul personal de Telegram al liderului de la Kiev, a făcut înconjurul lumii. De această dată, Zelenski a dorit să privească în ”ochi” poporul rus, cu o adresare directă, filmată, punctată, tocmai pentru cei care au urechi să audă și ochi să vadă.

Un mesaj direct și punctat, cu nume și prenume, adresat poporului rus, a lansat Zelenski în Noaptea de Anul Nou. Video

În mesajul postat pe rețeaua de socializare Telegram, Zelenski a asigurat că „un stat terorist nu va fi iertat niciodată, iar cei care ordonă astfel de atacuri şi cei care le execută nu vor fi iertaţi.

Și tot aici, în același context, Volodimir Zelenski a spus, în limba rusă, că Rusia nu este în război cu NATO, „aşa cum mint propagandiştii.”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a trecut de la limba ucraineană la limba rusă în mesajul său către națiune de sâmbătă seară, lansând totodată un mesaj către Rusia și cetățenii săi, potrivit CNN.

Războiul nu are nici justificări istorice, ci este „pentru cineva care va rămâne la putere pentru tot restul vieţii”, a afirmat preşedintele ucrainean, cu referire directă la președintele rus Vladimir Putin.

Zelenski a mai transmis că Rusia, care a efectuat sâmbătă un nou atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, îl „urmează pe diavol.”

„Tot acest război pe care îl duceți voi – Rusia – nu e un război cu NATO, așa cum mint propagandiștii voștri. Nu este pentru ceva istoric. Este pentru ca o persoană să rămână la putere până la sfârșitul vieții sale. Iar ce va fi cu voi toți, cetățenii Rusiei, nu îl interesează”, a punctat liderul de la Kiev.

Majoritatea rachetelor rusești lansate asupra Ucrainei au fost interceptate de forțele de apărare aeriană. „Dacă nu ar fi fost apărarea aeriană, numărul victimelor ar fi fost diferit, mult mai mare. Și asta e încă o dovadă pentru întreaga lume că sprijinul pentru Ucraina trebuie sporit,” a mai subliniat, oftând, președintele ucrainean.

Cu tristețe în glasul de acum răgușit al liderului ucrainean, acesta a ținut să menționeze: „Iar ce va fi cu voi toți, cetățenii Rusiei, nu îl interesează. Putin se ascunde în spatele trupelor, în spatele rachetelor, în spatele zidurilor reședințelor și palatelor sale și în spatele cetățenilor săi. Putin se ascunde în spatele vostru și vă distruge țara și viitorul. Nimeni nu vă va ierta niciodată pentru teroare,” a transmis punctat Zelenski, în mesajul dedicat trecerii dintre ani 2022-2023.