International

Noi tensiuni în Transnistria. Au avut loc două explozii în localitatea Maiak

explozii

Potrivit informațiilor aşa-zisului departament de Interne de la Tiraspol, în această dimineață au avut loc noi explozii în orașul Maiak, din regiunea Grigoriopol. Au fost vizate două antene de telecomunicaţii.

Având în vedere situaţia care este acum în desfăşurare în Transnistria, zborurile aeriene deasupra Republicii Moldova au fost suspendate, scrie capital.ro. Iar la Tiraspol, un aeroport militar a fost lovit de mine de 60mm, care au fost aruncate, cel mai probabil, de către mai multe drone.

Noi tensiuni în Transnistria. Au avut loc două explozii în localitatea Maiak

Autoritățile nerecunoscute din stânga Nistrului au menționat că au avut loc două explozii în localitatea Maiak, prima la ora locală 06:40, iar cea de-a doua la 07:05. La fața locului au intervenit miliția din Transnistria și pompierii. Geniștii au început examinarea zonei, potrivit zdg.md:

„Conform datelor disponibile la ora 9:00, nu funcționează două cele mai mari antene. Ambele transmiteau posturi de radio din Federația Rusă”, se arată în declarația ministerului de interne din regiunea separatistă Transnistria, care mai precizează că nu au fost înregistrate victime.

Potrivit informaților preliminare, oferite de Tiraspol, au fost avariate două antene de radiocomunicații construite în anii ’60: una de un Megawatt, iar alta de de jumătate de Megawatt.

Deocamdată, Tiraspolul nu oferă mai multe detalii.

În jurul orei 9:20, postul de televiziune de la Tiraspol TSV a publicat imagini filmate de un amator, care se presupune că au fost făcute la Grigoriopol. În depărtare se vede un nor de fum, notează publicația Newsmaker.

Conform unor informații din regiunea separatistă, aeroportul din Tiraspol ar fi fost atacat cu mine de calibrul 60 mm, aruncate de drone.

Luni, 25 aprilie, a mai avut loc o explozie la sediul așa-ziselor Servicii de securitate de la Tiraspol

Biroul politici de reintegrare şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu atacul la sediul „structurii de securitate” de la Tiraspol. Potrivit Biroului, scopul incidentului e „de a crea pretextele pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autorităţile constituţionale”.

Aceștia au declarat că persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite. Fiind sărbătoare, nimeni nu se afla în clădire.

Poziţia Chişinăului faţă de exploziile produse la Tiraspol luni seara este formulată într-un comentariu al Biroului, citat de IPN.