Diverse

Un restaurant din New York angajează numai bunici bucătărese. Care este motivația proprietarului restaurantului?

Un restaurant din New York angajează numai bunici bucătărese. Care este motivația proprietarului restaurantului?
offmetro.com

Un restaurant din New York, Enoteca Maria, servește mâncare gătită exclusiv de bunici, fiindcă, „nimeni nu gătește mai bine decât bunica”!

Pentru restaurantul Enoteca Maria, gătesc bunici din lumea întreagă, care prepară feluri pe care le servesc și familiilor lor.

Care este motivul potrivit căruia se apelează la bunici în defavoarea bucătarilor profesioniști

Fondatorul și proprietarul restaurantului Enoteca Maria, respectiv Jody Scaravella, a venit cu această idee unică în urmă cu zece ani, după ce a suferit o serie de tragedii.

Într-un singur an, Jody și-a pierdut mama, bunica și sora.

Ideea ca o bunică să conducă bucătăria restaurantului i-a plăcut mult. Scaravella, într-un interviu pentru Gothamist, a declarat că mai întâi a dat un anunț în ziar, căutând „gospodine italience care să gătească feluri de mâncare regionale”.

La momentul respectiv, restaurantul încă nu funcționa, prin urmare gătitul urma să aibă loc la Scaravella acasă. Femeile aduceau propriile feluri de mâncare și uneori se îngrijeau și de nepoții lor în timp ce găteau.

Treptat, restaurantul Enoteca Maria a depășit acea perioadă umilă. În prezent, în restaurantul, mereu ocupat, vin să gătească bunici din lumea întreagă.

FOTO incredibila.ro

Vestea existenței unui astfel de restaurant s-a răspândit rapid, astfel că acum localul are 20 de bunici care gătesc mâncăruri pentru toate gusturile.

Bunicuțele bucătărese provin din diferite locuri, cum ar fi Algeria, Nigeria, Argentina, Cehia sau Palestina și toate sunt numite „nonna” (care tradus din italiană înseamnă „bunică”).

Care este specificul restaurantului lui Scaravella

Bucătăresele gătesc pe rând mâncăruri din bucătăria specifică patriei lor. Deci, în afară de mâncăruri italienești tradiționale precum gnocchi, ravioli și lasagna, în restaurantul  Enoteca Maria sunt preparate mâncăruri cu specific culinar diferit în fiecare seară, în funcție de „nonna” care coordonează lucrurile în bucătărie.

Adelina Orazzo are grijă de partea fixă ​​a meniului Enoteca Maria, care este italiană, în timp ce o bunica dintr-o altă țară creează un meniu temporar care îi onorează bucătăria natală/ FOTO nytimes.com

Acest restaurant, care se află în apropiere de Manhattan, a înregistrat succese semnificative în ultimii ani. Localul este cunoscut pentru tematica sa unică și pentru mâncarea delicioasă, făcută din ingrediente proaspete.

Înainte de a merge la restaurant, clienții fac rezervare

Restaurantul este plin de clienți, având un rating de patru stele. Pentru că în cele mai multe zile restaurantul este plin până la ora închiderii, pentru a fi siguri că găsesc loc în restaurant, clienți din Anglia, Austria și Italia îl sună zilnic pe Scaravella pentru rezervări.

Pentru produsele culinare pe care le prepară, bunicile primesc aplauze din partea clienților aproape zilnic. Iar datorită ideii și viziunii unice a lui Scaravella, acest restaurant păstrează vie tradiția mâncării gătite ca “la bunica” , potrivit incredibila.ro