Politică

Un șef de la USR anunță că trece cu toată filiala la PNL

pnl

Schimbări politice importante în județul Bacău, asta după ce președintele USR Târgu Ocna, Bogdan Ababei, a decis să treacă la PNL, împreună cu toată echipa. Potrivit informațiilor Ziarul de Bacău, anunțul a fost făcut de șeful organizației județene PNL Bacău, deputatul Mircea Fechet.

Un șef de la USR anunță că trece cu toată filiala la PNL

Se pare că problemele nu se termină pentru USR. După scandalurile care au cuprins formațiunea politică în ultima perioadă, și scăderea din sondaje, de această dată partidul își pierde din propria echipă, asta după ultima decizie a liderilor din județul Bacău

Bogdan Ababei a confirmat în conferința comună de presă că se transferă din USR la PNL. La alegerile din 2020 pentru postul de primar în Târgu Ocna, acesta a pierdut la o diferență de 44 de voturi în fața candidatului PSD.

„Îi urez bun venit în echipa liberală din județ lui Bogdan Ababei, cel care a fost la doar 44 de voturi să câștige Primăria Târgu Ocna, în 2020. Mă bucur că vor veni alături de noi și că s-au regăsit în programul liberal de dezvoltare a Bacăului și colegii săi din organizația USR Târgu Ocna,” a declarat Mircea Fechet.

Principalele motive pentru care a părăsit organizația USR se pare că sunt incompetența administrației de la Târgu Ocna, care nu au făcut nimic pentru a dezvola localitatea. Ababei se declară încrezător că în 2024 PNL va câștiga Primăria Târgu Ocna.

„Am decis sa mă alătur Partidului Național Liberal, la invitația președintelui Fechet. Ce se întâmplă în Târgu Ocna, dar mai ales ce nu se întâmplă în Târgu Ocna, este imaginea unei administrații foarte îndepărtată de realitatea vremurilor. Deși a moștenit o zestre de proiecte mature, deși PSD este la putere atât la Consiliul Județean, cât și la guvernare, primarul în exercițiu e precum un navetist care a pierdut microbuzul și acum stă în ploaie. Stă în puterea noastră să renunțăm la orgolii, să ne unim și, împreună, să învingem. Nu va fi ușor, știu acest lucru, dar cu încredere și muncă, sunt convins că, în 2024, PNL va câștiga alegerile pentru primăria Tg Ocna.”

Președintele PNL Bacău spune că Târgu Ocna este un oraș cu potențial, dar are nevoie și de oameni capabili, care știu să facă administrație.

„Știu foarte bine că, pentru a dezvolta comunități locale, ai nevoie de fonduri, dar și de oameni capabili în administrație pentru a gândi și implementa proiecte. Localitățile din România pot beneficia de fonduri prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, prin PNRR, dar și de finanțări europene. Este păcat ca un oraș precum Târgu Ocna să stagneze, mai ales într-o perioadă precum aceasta, în care Guvernul condus de PNL acordă atât de mare importanță dezvoltării locale și alocă fonduri către toate UAT-urile pentru a se moderniza. Am discutat mult cu Bogdan, îi împărtășesc viziunea despre administrație locală și sunt încrezător că știe problemele locuitorilor din Târgu Ocna, dar și cum să facă să le rezolve. Echipa PNL Târgu Ocna este de astăzi mai puternică și le urez mult succes tuturor!„, declară deputatul liberal Mircea Fechet.

În 2020, la alegerile locale pentru Primăria Târgu Ocna, Bogdan Ababei a obținut 1053 de voturi, cu doar 44 mai puțin decât contracandidatul său de la Partidul Social Democrat, Cristian Ciubotaru.