Politică

Iohannis: Avem cel mai stabil, solid şi performat guvern din ultimii ani. Drulă de la USR îl atacă dur

Iohannis: Avem cel mai stabil, solid şi performat guvern din ultimii ani. Drulă de la USR îl atacă dur

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că această coaliţie va rezista până în anul 2024, însă că nu a exista încă o discuţie dacă vor exista candidaţi comuni la alegeri. Şeful statului a adăugat că este o variantă ca fiecare partid să meargă pe listă proprie, însă această coaliţie are viitor.

Iohannis: Avem cel mai stabil, solid şi performat guvern din ultimii ani. Drulă de la USR îl atacă dur

„Eu cred că această coaliţie va rezista până în 2024. Dacă vor fi candidaţi comuni nu s-a discutat. E o variantă ca fiecare să meargă pe listă proprie, însă după alegeri să existe această coaliţie. Asta depinde de două lucruri – de rezultatele concrete şi de vot. Cu cât merg mai mulţi români să voteze, cu atât este mai clar rezultatul şi arată direcţia în care vor românii să meargă politica românească”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că actualul guvern este cel mai stabil, solid şi performant din ultimii ani.

„Atunci când am încurajat formarea acestei coaliţii, lumea a crezut că fac o greşeală. Rezultatul – e cel mai stabil, solid şi performat guvern din ultimii destul de mulţi ani”, a spus Iohannis.

În ceea ce priveşte o evaluare a miniştrilor guvernului Ciucă, preşedintele susţine că o astfel de discuţie nu face bine în actualul context.

„Evaluarea miniştrilor nu o voi face eu, chiar dacă am opinii personale despre fiecare ministru. Această opinie o voi spune premierului, în măsura în care mă întreabă, iar premierul nu m-a întrebat până acum. La partea cu evaluările la şase luni sunt un pic sceptic. Până la urmă este o coaliţie, fiecare partid are evident şi pe bună dreptate o mândrie, că vrea să îşi păstreze oamenii, că vrea să arate că are oamenii cei mai buni, şi cred că dovada practică de această dată este că Guvernul a făcut faţă crizelor de până acum”, a precizat preşedintele.

„Imaginaţi-vă cum ar fi arătat România în perioadă de război la graniţă, criză energetică, criză economică, inflaţie, cu un guvern subţire, care se impune greu. Deci cred că nu stăm rău în această etapă, şi de aceea nu aş recomanda, aşa, nişte evaluări, acum, în mijlocul crizei. Dacă unul sau altul dintre miniştri nu performează, premierul are oricând la dispoziţie texte constituţionale să solicite schimbarea lui”, a mai declarat şeful statului.

Liderul USR spune despre Klaus Iohannis că este trădătorul modernizării României

Au existat şi politicieni deranjaţi de declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis. Unul dintre ei este chiar, liderul interimar al USR, Cătălin Drulă care a spus, după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat că atunci când a încurajat formarea acestei coaliţii, lumea a crezut că face o greşeală, iar rezultatul este cel mai stabiţ, solid şi performant guvern din ultimii destul de mulţi ani, că „trădătorul modernizării României are tupeul să spună că maşinaţiunea lui a adus ţării cel mai solid guvern.

„Mie mi-ar crăpa obrazul de ruşine să mint în acest hal. Acum, când inflaţia şi ROBOR fură bani din buzunarele noastre, trădătorul modernizării României are tupeul să spună că maşinaţiunea lui a adus ţării cel mai solid guvern. Mie mi-ar crăpa obrazul de ruşine să mint în acest hal. Scăpăm România de Pe-Se-De – mai ţineţi minte? Aşa a candidat Klaus Iohannis pentru al doilea mandat de preşedinte”.

USR  a făcut parte din coaliţia de guvernământ PNL – USR – UDMR imediat după alegerile de la finalul anului 2020 şi până în noimebrie 2021, când a ales să iasă de le guvernare.