Actual Diverse

Un șofer a doborât recordul mondial la alcooltest de două ori într-un an

Un șofer a doborât recordul mondial la alcooltest de două ori într-un an
Infoactual

Un șofer din Argentina a doborât pentru a doua oară recordul mondial de alcoolemie, înregistrând de această dată 6,26 grame de alcool pe litru de aer expirat.

Un șofer a doborât recordul mondial la alcooltest de două ori într-un an

Potrivit site-ului de știri 20minutos de sâmbătă, 19 noiembrie 2022, tânărul șofer a doborât recordul pentru prima dată în luna martie, când a înregistrat 5,79 grame de alcool pe litru de aer expirat.

Șoferul, care provine din orașul Plottier din provincia Neuquén, în centrul țării, a fost testat cu aparatul etilotest după ce a intrat cu mașina într-un șanț. Deși avea răni, acesta a refuzat să fie tratat sau dus la spital.

Poliția din General Roca, Río Negro, fusese sesizată în legătură cu un șofer care se comporta ciudat, iar în urma sesizării l-au găsit pe tânăr și mașina sa în șanț. Apoi au procedat la efectuarea unui test de alcoolemie asupra acestuia.

Ofițerii au declarat că șoferul era atât de beat încât nu se putea ține pe picioare și se chinuia să vorbească, făcând în schimb jumătăți de propoziții incoerente și amestecate.

Pentru a vă face o idee despre cantitatea de alcool pe care tânărul o avea în sânge, în Marea Britanie este permisă o alcoolemie de până la 35 micrograme în 100 de mililitri de aer. Aceasta este echivalentul a 0,35 grame pe litru de aer expirat, ceea ce înseamnă că șoferul în cauză ar fi depășit de peste 20 de ori limita legală.

Nu au fost furnizate informații suplimentare despre șofer și nici măcar despre modul în care acesta se afla la volan, având în vedere condamnarea sa anterioară pentru conducere sub influența alcoolului, mai scrie media citată.

Și în România există cel puțin un record

Un şofer  a reuşit să-i suprindă până şi pe poliţişti, ţinând cont de numărul de cazuri pe care le întâlnesc zilnic în trafic. Bărbatul avea alcoolemia de 5,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Articolul pe larg poate fi citit aici.