Actual Diverse

Video. Un arcaș a tras șapte săgeți consecutive prin gaura cheii și a stabilit un nou record mondial

Video. Un arcaș a tras șapte săgeți consecutive prin gaura cheii și a stabilit un nou record mondial

Un maestru al tirului cu arcul a stabilit recent un nou record Guinness, trăgând șapte săgeți consecutive printr-o gaură de cheie minusculă, folosind un arc otoman tradițional.

Lars Andersen este considerat cel mai bun arcaș din lume, realizând fapte la care majoritatea muritorilor de rând nu pot decât să viseze. El este singura persoană capabilă să tragă 10 săgeți în doar 4,9 secunde, poate trage săgeți care se întorc în zbor și poate trage în timp ce ține mai multe săgeți în mâna de tragere. Recent, Andersen a adăugat o altă pană la pălăria sa deja impresionantă, trăgând șapte săgeți consecutive printr-o gaură de cheie cu o dimensiune mai mică de 10 mm, stabilind astfel un nou record Guinness.

Impresionanta performanță a fost realizată în luna iunie a acestui an, în Danemarca

O înregistrare video de pe YouTube care documentează încercarea îl arată pe Ochi de șoim în carne și oase îngenuncheat în fața țintei sale – o ușă cu gaura cheii cu un diametru mai mic de 10 mm – înainte de a declanșa o serie de lovituri perfecte. Nu este clar care este distanța față de țintă și nici pagina Guinness nu specifică acest lucru, dar cred că este corect să spunem că arcașul se află la cel puțin 10 metri de mica sa țintă.

Scopul acestei impresionante încercări de record a fost acela de a trage cât mai multe săgeți consecutive prin gaura cheii. A fost nevoie să fie folosite săgeți de carbon fără pene, deoarece cele obișnuite nu ar fi trecut prin gaura cheii din cauza penelor. În ceea ce privește arcul, Lars Andersen a optat pentru un arc Șimșek Sipahi, precum cele folosite de soldații otomani cu sute de ani în urmă. Spre deosebire de arcurile moderne, acesta nu este prevăzut cu caracteristici utile precum un suport pentru săgeți sau un vârf cu crestătură.

Lars Andersen, în vârstă de 57 de ani, a tras cu dezinvoltură șapte săgeți consecutive prin gaura mică a cheii, într-un ritm aproape nebunesc. Abia dacă face o pauză între lovituri, doar aliniază arcul înainte de a elibera săgeata și de a se grăbi să ia alta. Este un spectacol cu adevărat impresionant, care justifică pe deplin afirmația că danezul este un maestru al tirului cu arcul, unic în acest secol.

Dacă doriți să vedeți mai multe dintre realizările impresionante ale lui Lars Andersen în materie de tir cu arcul, veți fi bucuroși să aflați că acesta are un canal YouTube foarte activ.