Diverse

Una dintre cele mai spectaculoase cascade subterane din lume este situată într-o veche și misterioasă peșteră. Imagini fabuloase

Una dintre cele mai spectaculoase cascade subterane din lume este situată într-o veche și misterioasă peșteră. Imagini fabuloase
cunoastelumea.ro

Cascada Ruby,  unul dintre locurile cele mai spectaculoase de pe planetă. Această cascadă uimitoare se află în Chattanooga, Tennessee.

Cascada a fost descoperită în urmă cu 94 de ani

Uimitoarea cascadă Ruby și peștera Lookout Mountain Cave au fost descoperite accidental de Leo Lambert în 1928, în adâncul Muntelui Lookout din Chattanoooga, la scurtă distanță de granița statului Georgia (SUA), cu precizarea că peștera a fost deschisă doi ani mai târziu pentru public.

Lambert a numit cascada după soția sa, Ruby, și a deschis publicului emblematica atracție Chattanooga în 1929. În prezent, Ruby Falls își întâmpină oaspeții pe Lookout Mountain din întreaga lume pentru a se bucura de:

  • aventurile în peșteri subterane,
  • vederi spectaculoase ale Podișului Cumberland

Cascada Ruby, o cădere de apă înaltă de peste 44 de metri

Această cascadă Ruby este o cădere de apă înaltă de peste 44 de metri, situată într-o veche și misterioasă peșteră, la mai mult de 340 de metri în adâncurile muntelui Lookout.

Un adevărat spectacol este oferit de modul în care apa se prăvălește de la o înălțime amețitoare în decorul subteran.

FOTO cunoastelumea.ro

Aflată în cavitatea subterană împodobită de către zecile de stalactite și stalagmite, cascada a devenit o destinație populară încă de la deschiderea sa.

Annual, Ruby Falls atrage mii si mii de vizitatori în fiecare an și asta datorită atât frumuseții sale deosebite, cât și datorită faptului că această cascadă se află în subteran, ceea ce îi permite să fie una dintre puținele căderi de apă care pot fi vizitate pe orice vreme.

Cascada se află într-una dintre cele mai adânci peșteri din lume (cu 2.481 de mile de pasaj cartografiat), deschise vizitelor publicului larg. La fața locului, turiștii au posibilitatea de a măsura din priviri o semeață cascadă subterană, feeric iluminată și aflată într-o peșteră care are o vârstă de aproximativ 30 de milioane de ani. În apropierea cascade, la doar câțiva pași pot fi observate formațiuni de rocă uimitoare.

Până în momentul în care Leo Lambert și echipa sa de specialiști au realizat săpăturile lor în prima jumătate a secolului XX, cascada Ruby n-a avut nicio intrare naturală. Și tocmai din acest motiv, în subteran nu sunt prezente mai deloc forme de viață vegetală sau animală.

La un moment dat s-a încercat popularea apei din bazinul natural format la baza cascade

În anul 1963, au fost eliberați, în bazinul natural aflat în partea de jos a cascadei, trei exemplare de somn, care din cauza conținutului ridicat de minerale al apei, peștii nu au rezistat acolo mai mult de două săptămâni. Apa este bogată mai cu seamă în magneziu.

FOTO cunoastelumea.ro

Cu toate că formele de viață nu sunt prezente în această peșteră, aceasta reprezintă un adevărat paradis pentru orice geology (acolo aflându-se formațiuni de rocă spectaculoase, vechi de milioane de ani), dar și pentru orice turist, citează cunoastelumea.ro.

FOTO wikipedia.org