Actual Diverse

Unde putem trăi cu o mie de dolari pe lună sau mai puțin. Care sunt orașele din top. Foto

Unde putem trăi cu o mie de dolari pe lună sau mai puțin. Care sunt orașele din top. Foto

Fiecare familie are un buget lunar pe care îl folosește pentru cheltuielile uzuale. Mulți oameni care s-au stabilit și trăiau în Occident, revin acum în țările lor de origine, sud-est europene sau pe alte continente, cu venituri mai modeste.

Unde putem trăi cu o mie de dolari pe lună sau mai puțin. Care sunt orașele din top. Foto

Business Insider a realizat o listă cu câteva orașe, în care poți locui confortabil cu 1.000 de dolari pe lună. Pentru a realiza top-ul, Insider a folosit date de pe site-ul de comparație Numbeo, care oferă un rezumat al costului general al vieții în marile orașe din lume.

Buenos Aires, Argentina

Pe primul loc se află în top se află Buenos Aires, capitala Argentinei, oferă mâncare incredibilă, viață de noapte activă, având și nenumărate atracții culturale. De asemenea, este unul dintre cele mai ieftine locuri de pe listă, cu un apartament în centrul orașului și cheltuielile pentru cele necesare traiului ajungând la aproximativ 730 de dolari pe lună.

Buenos Aires, capitala Argentinei

Buenos Aires sau Ciudad de Buenos Aires este capitala si cel mai mare oraș din Argentina și a doua cea mai mare zonă metropolitană din America de Sud, după Sao Paulo. Este localizat pe malul vestic al estuarului Rio de la Plata, pe coasta de sud-est a continentului Sud-American.

Santiago, Chile

Santiago oferă panorame incredibile ale Anzilor, o cultură cosmopolită și un cost de viață relativ ieftin, așa că nu este de mirare că aproximativ 35% din populația țării locuiește în capitală. De asemenea, este plin de muzee și are două dintre primele trei universități din America Latină.

În Santiago, Chile, 1.000 de dolari sunt suficienți pentru a avea un apartament aproape de centru și pentru a vă acoperi, totodată, costurile de viață cotidiană.

Santiago, Chile

Santiago (numele oficial în spaniolă), numit uneori Santiago de Chile, este capitala statului Chile și cel mai mare oraș. Este situat în Valea Centrală a țării iar din punct de vedere administrativ face parte din Regiunea Metropolitană Santiago.

Sofia, Bulgaria

Bulgaria este bine cunoscută ca destinație de petrecere a timpului liber, dar țara are mult mai multe de oferit, cu catedrale și biserici frumoase; împrejurimi deosebite, muntoase, dar și o istorie bogată.

Calitatea vieții în capitala Bulgariei este comparabilă cu cea din Paris, dar costul vieții este mult mai ieftin, potrivit studiului Numbeo. În Sofia, 1.000 de dolari pe lună sunt suficienți pentru cazare și cheltuieli zilnice.

Catedrala Saint Alexandar Nevski din Sofia, Bulgaria

Sofia (în bulgară София), la poalele muntelui Vitoșa, are o populație de 1.202.761 (recensământ 2011) cu aglomerație urbană de 1.359.520 în 2011, și este capitala Bulgariei, stat în sud-estul Europei.

Bursa, Turcia

Bursa este al patrulea oraș ca mărime al Turciei și este adesea numit „Bursa verde” deoarece orașul are numeroase parcuri și grădini. Multe izvoare cu sulf, care înconjoară orașul și faimoșii Munți Uludağ, fac din acest oraș un loc minunat pentru iubitorii de natură. Un apartament în apropierea centrului orașului și cheltuielile de trai înseamnă un total de aproximativ 650 de dolari pe lună.

Bursa, Turcia

Bursa (din greacă Προύσα, în latină Prusa; învechit: Brusa) este al patrulea oraș ca număr de locuitori din Turcia, cu peste 1.850.000 de locuitori în 2009 și 2.605.495 locuitori în 2010. Orașul este situat la Marea Marmara și este reședința unei provincii din Turcia.

Monterrey, Mexic

Acest oraș frumos, cu puțin peste 1 milion de locuitori, ”bate” două orașe vestite – Paris și Milano – în indicele de calitate a vieții al Numbeo. Și-a câștigat reputația de cel mai progresist oraș din nordul Mexicului și este, de asemenea, un important centru industrial.

Un apartament cu o cameră, în afara centrului orașului și cheltuielile de trai, ar costa aproximativ 900 USD pe lună. Dacă doriți un apartament în centru, v-ar putea costa puțin sub 1.100 de dolari pe lună, inclusiv cheltuielile pentru necesitățile de zi cu zi.

Monterrey, Mexic

Monterrey este un oraș din Mexic, capitala statului Nuevo León și al municipiului cu același nume. Numele orașului vine de la numele Contelui de Monterrey, viceregele Noii Spanii, Gaspar de Zúñiga y Acevedo, Conte de Monterrey. Orașul Monterrey avea, conform Recensământului din anul 2005, 1.133.070 locuitori.

Cape Town, Africa de Sud

Cu apele albastre strălucitoare, vremea minunată și emblematicul Munte Table care se profilează peste oraș, Cape Town este un loc cu adevărat spectaculos.

Aici, puteți închiria un apartament cu un dormitor în afara centrului și puteți acoperi cheltuielile de trai pentru 1.000 de dolari pe lună, precizează Numbeo. Pentru cei care doresc să fie în centrul orașului, este nevoie de aproximativ 1.250 USD pe lună pentru chirie, inclusiv costurile pentru viață.

Cape Town, Africa de Sud

Cape Town (Afrikaans: Kaapstad, Xhosa: iKapa) este al doilea cel mai populat oraș din Africa de Sud, după Johannesburg, și este capitala provinciei Western Cape, precum și capitala legislativă a țării. Denumit în mod generic Orașul Mamă, este cel mai mare oraș din provincia Western Cape și face parte din municipalitatea metropolitană a orașului Cape Town. Parlamentul Africii de Sud este situat în Cape Town.

Foto: pixabay (deschidere)/realitatea.md (interior)