Info Actual > Politică > USR PLUS depune moțiune de cenzură în această seară
Politică

USR PLUS depune moțiune de cenzură în această seară

USR PLUS depune moțiune de cenzură în această seară

Ședința de la Palatul Victoria s-a terminat după o oră și ceva de discuții nu tocmai prietenoasă. După cum era de așteptat, nu s-a ajuns la niciun rezultat în ședința coaliției. Așa cum a anunțat, USR PLUS depune moțiune de cenzură în această seară, cu ajutorul semnăturilor AUR.

Copreședinții USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, merg la Parlament și dau declarații de acolo, unde vor anunța decizia oficială sau, chiar, acțiunea de a a depune moțiune de cenzură.

Ca o consecință a deciziei USR PLUS, premierul Cîțu va demite toți miniștri, secretarii de stat, subsecretarii, prefecții, subprefecții, șefii de agenții guvernamentale ai USR PLUS. Se pare că o parte din miniștrii USR PLUS și-au strâns deja din lucruri, știind că asta va fi consecința deciziei lor de a depune moțiune de cenzură pentru că Florin Cîțu nu a vrut să renunțe la funcția de prim-ministru.

În cursul acestei zile, oricâte mesaje la calm și la înțelegere s-au dat mai ales din partea PNL, situația din ședința coaliției de guvernare este foarte încordată și în acest moment nu există o cale de mijloc, au declarat sursele noastre.

Mărul discordiei, programul „Anghel Saligny”

USR PLUS susține că a votat o rezoluție prin care mandatează parlamentarii să inițieze și să depună o moțiune de cenzură în cazul în care premierul Cîțu nu demisionează. În același timp liberalii susțin că au mandat de susținere a prim-ministrului votat în Biroul Politic Național.

Premierul Cîțu, la rândul său, le reproșează lui Cioloș și Barna că au „alte socoteli” și că au tras de timp în cazul implementării unor proiecte.

Totodată, Barna și Cioloș reproșează revocarea lui Stelian Ion din funcția de ministrul al Justiției fără consultări prealabile, plus interesul pentru programul „Anghel Saligny”, un PNDL 3 în ochii lor, despre care USR PLUS susține că este „o hoție” prin care se dau bani primarilor într-un mod netransparent pentru a-l vota președinte la Congresul din 25 septembrie.