Social

Utilizatorii trebuie să accepte schimbările: Începe bătălia între Instagram și TikTok

Utilizatorii trebuie să accepte schimbările: Începe bătălia între Instagram și TikTok
Arhivă

Toate filmările mai scurte de 15 minute vor folosi formatul Reels pe Instagram, a anunțat compania, în încercarea de a combate popularitatea TikTok.

Instagram a început să testeze această schimbare în urmă cu câteva săptămâni, iar acum a anunțat că o va face permanentă. Absolut toate clipurile video pe care le vor posta utilizatorii săi şi care sunt mai scurte de 15 minute vor îmbrăca formatul vertical Reels, aşa cum se numeşte clona de TikTok a Instagram.

Filmările vor fi pe ecran complet

Prin această schimbare, Instagram vrea să ofere o experiență captivantă pe ecran complet, așa cum sunt clipurile de pe platforma rivală TikTok. Și profilurile utilizatorilor vor suporta modificări. Fie că vor sau nu să folosească acest format, cei care postează video pe Instagram vor contribui involuntar la creşterea în popularitare a noului format.

Mutarea, care pare să trădeze o doză de disperare din partea executivilor Meta în faţa creşterii de neoprit a TikTok, va face ca inclusiv filmările orizontale să fie încadrate vertical, ceea ce va fi deranjant pentru utilizatori şi creatorii de conţinut.

Alte modificări ale Instagram

Mai mult, toate clipurile video de peste 90 de secunde postate de conturile publice vor fi recomandate de algoritm în întreaga reţea, ceea ce nu se putea până acum, când o filmare era văzută doar de urmăritori. Cu trecerea forţată la formatul Reels, aceasta poate ajunge să fie văzută de multe alte persoane necunoscute. Excepţie fac doar conturile private.

În ceea ce privește conţinutul video, în loc de două secţiuni separate Video şi Reels, pe Instagram va exista o singură secţiune care conţine tot ce înseamnă video, indiferent de format şi lungime. Curând va fi lansată și noua interfață, inspirată tot de la TikTok, care va face ca filmările verticale să acopere o parte mai mare a ecranului. În acest scop, informaţiile care sunt afişate sub sau deasupra filmărilor vor fi suprapuse acestora.