Actual

Veste bună pentru pensionari. Ce beneficiu va intra în vigoare din 2024

Veste bună pentru pensionari. Ce beneficiu va intra în vigoare din 2024
sursa foto rohealthreview.ro

Pensionarii cu venituri mici vor avea parte de o veste foarte bună. De la 1 ianuarie 2024, aceștia vor avea parte de anumite beneficii de la stat.

Guvernul a aprobat joi un proiect. Care prevede prelungirea programului de rambursare a 90% din cheltuielile pe medicamente. Beneficiarii vor fi persoanele în vârstă care au venituri mici. Astfel, începând cu 1 ianuarie, pensionarii care câștigă până la 1.830 de lei pe lună vor fi eligibili pentru acest beneficiu. În prezent, pragul de venit pentru eligibilitatea în acest program este de 1.608 lei pe lună.

„A fost aprobată o hotărâre care e menită să susţină accesul cât mai multor pensionari la medicamente. Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună” a spus  purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, conform Observator .