Info Actual

Info Actual > Politică > Vești bune din Spania. Numărul de persoane decedate a scăzut
Politică

Vești bune din Spania. Numărul de persoane decedate a scăzut

Vești bune din Spania. Numărul de persoane decedate a scăzut. Spania raportat astăzi sub 100 de decese, pentru prima dată în ultimele două luni. 87 de persoane au murit în ultimele 24 de ore.

Salvador Illa, ministrul spaniol al Sănătății: Izolarea ne-a ajutat să salvăm vieți și a adus beneficii în toate regiunile, dar este important să menținem această izolare până la sfârșitul planului de revenire la normal. Acesta este inegal, în funcție de situația epidemiologică din fiecare zonă.

Vești bune din Spania. Măsurile de relaxare intră în viguare de mâine

Pentru prevenirea răspândirii virusului, Ministerului Sănătății a anunțat că pregătește un ordin privind obligația de a purta mască de protecție în locurile publice. În prezent aceasta este obligatorie doar în transportul în comun.

Începând de luni, 32 de milioane de spanioli intră în faza 1 a planului de revenire la normal. Acesta prevede deschiderea magazinelor cu suprafețe de până la 400 de metri pătrați, a hotelurilor și a teraselor la jumătate din capacitate, şi eliminarea orarului de ieșire din casă în localitățile cu mai puțin de 10.000 de locuitori.

Madrid, Barcelona și o parte din regiunea Castilia și León rămâne în faza 0, deoarece au un număr ridicat de cazuri și trebuie să mărească, între altele, capacitatea de testare în cazul unui nou val de epidemie. În plus, în regiunea Madrid, 20% din căminele de bătrâni, care sunt focare de infecție, nu sunt încă dotate cu echipamentele de asistență medicale necesare