Actual Diverse

VIDEO. Cum arată și care este povestea bradului de Crăciun de la Casa Albă

VIDEO. Cum arată și care este povestea bradului de Crăciun de la Casa Albă
TV Fox 8/Captura video

În noianul de tristețe, avem și o veste bună: se apropie cu pași repezi Crăciunul. Printre primii care împodobesc bradul se află și reprezentanții de la Casa Albă. Cum arată și povestea simbolului sărbătorilor de iarnă, în cele ce urmează.

VIDEO. Cum arată și care este povestea bradului de Crăciun de la Casa Albă. Când are loc cea de-a 100-a ”aprindere” a Pomului Național al SUA

Cu puțin timp în urmă, au început pregătirile pentru sărbătoarea Crăciunului și la Casa Albă. Și familia Biden este cea care a făcut alegerea bradului pe care l-au considerat a fi cel mai potrivit pentru locația lor.

Bradul va avea o greutate de o tonă și este unul de culoare verde albăstrui. El face parte dintr-o specie rară de brad, asta pentru că a fost plantat în urmă cu 20 de ani.

Pomul de Crăciun a fost ales cu încă de luna trecută de către oficialii Casei Albe, de la o pepinieră din Pennsylvania.

„Acest brad special pe care l-am tăiat va ajunge la Casa Albă şi merităm această oportunitate. Anul trecut, eu şi soţia mea am dus un copac la concursul naţional de brazi din Carolina de Nord şi am ieşit pe primul loc. Şi asta ne-a oferit onoarea de a pune bradul la Casa Albă,” a spus organizatorul de Crăciun de anul acesta, citat de media externă.

Minunatul brad de Crăciun va fi împodobit de Prima Doamnă, Jill Biden.

Bradul anului 2021. Foto: Blog Casa Albă

Președintele Joe Biden și soția sa au petrecut primul Crăciun la Casa Albă anul trecut. Casa Albă a insistat asupra implicării lui Jill Biden în pregătirea sărbătorilor de la sfârşitul anului, precizând că Prima Doamnă s-a bucurat, astfel încât a cerut chiar și ornamente suplimentare.

Crăciunul la Casa Albă

În fiecare lună decembrie, Casa Albă este plină de decorațiuni de sărbători: Pomi de Crăciun, coronițe, ghirlande, lumini colorate, case de turtă dulce și multe altele. Tema de anul trecut a fost „Cadouri din inimă”.

Decorul de sărbători a inclus o mare Casă Albă din turtă dulce care a recunoscut lucrătorii din prima linie care au fost activi, în timpul pandemiei de coronavirus. Bradul oficial de Crăciun din Camera Albastră a celebrat darurile păcii și ale unității.

Ceremonie: Cum ajunge bradul de Crăciun la Casa Albă

Pomul de Crăciun de anul trecut de la Casa Albă a fost un brad Fraser de 18 picioare și jumătate de la Peak Farms din Jefferson, Carolina de Nord, SUA.

Prima doamnă Jill Biden a continuat tradiția de a inspecta bradul la sosirea acestuia la Porticul de Nord cu o trăsură. Marele brad a fost amplasat anul trecut în Camera Albastră a Casei Albe și a fost decorat ulterior cu tema „Cadouri din inimă”.

Încă din luna noiembrie, voluntari din toată America lucrează intens, la decorul senzațional al Casei Albe pentru sărbătorile de iarnă.

Când vor fi aprinse beculețele din bradul național

Cea de-a 100-a aprindere a Pomului Național de Crăciun va avea loc pe 30 noiembrie 2022. Biletele gratuite au fost puse la dispoziție prin intermediul unei loterii americane online, încă de la sfârșitul lunii octombrie.

Puteți urmări Ceremonia de aprindere a Pomului Național de Crăciun pe 11 decembrie pe CBS, la ora 20:00 ET.

Publicul este invitat să viziteze Pomul Național de Crăciun începând cu data de 2 decembrie 2022.