Actual

Volodimir Zelenski vine în România. Prima vizită oficială de la începerea războiului

apropiatii-zelenski-acuzati-coruptie
Sursa foto Radio Free Europe

Războiul din Ucraina a început cu mai bine de un an și jumătate în urmă. Întreaga lume a avut de suferit în urma agresiunii ruse. Ucraineni au fost nevoiți să plece din țara lor, în timp ce orașele erau bombardate. Pe parcursul acestei situații critice, România a oferit constant sprijin pentru Ucraina. În acest sens, Volodimir Zelenski va veni astăzi în România.

Liderul ucrainean a făcut în ultima perioadă mai multe vizite oficiale la nivelul Europei. Astăzi, Volodimir Zelenski ajunge în România. Acesta va fi primit la Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis. Cei doi lideri vor susține o declarație de presă.

Volodimir Zelenski, vizită oficială în România

Astăzi este o zi importantă pentru România. Volodimir Zelenski, liderul ucrainean, va face prima sa vizită oficială la noi în țară. Acesta este omul care a susținut rezistența eroică a Ucrainei, în fața armatei ruse.

În doar câteva ore, acesta va ajunge în Capitală. Motiv pentru care, autoritățile sunt în alertă maximă. Se iau măsuri de securitate fără precedent la nivelul Bucureștiului. În acest moment, Serviciile Secrete, dar și trupele de elită a MAI pun în practică pregătirile. Aceștia încearcă să se asigure că nu va avea loc niciun incident de securitate, care să pună în pericol viața liderului de la Kiev.

Alertă maximă

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care Volodimir Zelenski a fost ținta principală. Acesta este pe „lista neagră” a FSB și a altor servicii secrete ale Federației Ruse încă de la începutul conflictului. Este simplu de înțeles nivelul ridicat de alertă care există la această oră în Capitală.

SBU, cât și serviciile de informații militare de la Kiev au declarat în repetate rânduri că au reușit să zădărnicească mai multe tentative de asasinat. Care îl vizau pe președintele Ucrainei de la începutul războiului.

Cu toate acestea, din cauza unor eventuale probleme de securitate, informațiile privind venirea lui Zelenski în țara noastră nu au fost divulgate. Acestea nu vor fi clare până în momentul în care liderul este la loc sigur. Nu se știe deocamdată dacă președintele Ucrainei va veni în țara noastră cu mașina, cu avionul sau cu trenul.

Acțiuni diplomatice

În prezent, drumul lui Volodimir Zelenski către Capitală este, de asemenea, un secret bine păzit. Dar ceea ce știm, potrivit unor surse politice, este că președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu Volodimir Zelenski. Liderul țării noastre îl va primi pe invitatul din Ucraina la Palatul Cotroceni.

În această după-amiază, Volodimir Zelenski va lua cuvântul și în plenul Parlamentului. El va fi întâmpinat la Palatul Victoria de premierul Marcel Ciolacu. Aceleași surse ne informează că este foarte probabil ca președintele Ucrainei să depună astăzi și o coroană de flori. Acesta va merge la Monumentul Eroilor din Parcul Carol, pentru a-și aduce omagiile, conform Observator .