Actual International

Zelenski ține un discurs misterios la miez de noapte. Care este anunțul liderului de la Kiev 

Zelenski ține un discurs misterios la miez de noapte. Care este anunțul liderului de la Kiev 
Infoactual

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a obișnuit pe toată lumea cu discursul său zilnic. Doar că de această dată, în noaptea de joi spre vineri, liderul ucrainean a vorbit misterios și ne-a lăsat în suspans. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Zelenski ține un discurs misterios la miez de noapte. Care este anunțul liderului de la Kiev

În obișnuitul său discurs, pe care îl transmite zilnic, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că atacurile intensive au început din momentul în care forțele rusești au fost forțate să se retragă din regiunea Herson, potrivit Kyiv Independent.

„Numai eliberarea teritoriului nostru și garanții de securitate fiabile pentru Ucraina pot proteja poporul nostru de orice escaladare din partea Rusiei”, a subliniat Zelenski, adăugând că lucrează cu „partenerii … în fiecare zi pentru acest lucru”.

În același context, președintele Zelenski a precizat, la finalul adresării către națiune și urmăritori de pe toată planeta, că va dezvălui în curând „vești importante”, dar fără alte detalii.

Rusia se află într-un moment dificial

Delegația Rusiei a depus toate eforturile pentru a evita izolarea la summitul G20, deoarece aliații tradiționali ai țării încep să se distanțeze de țară și de războiul acesteia.

Cotidianul The Guardian a publicat marți, 15 noiembrie 2022, un raport prin care a criticat Rusia pentru că a provocat daune economice incalculabile în lume.

Deși nici prim-ministrul indian Narendra Modi, nici președintele chinez Xi Jinping nu și-au schimbat apărarea Rusiei, ambii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la război.

În proiectul de comunicat se spune că „majoritatea membrilor au condamnat cu fermitate războiul din Ucraina”. Acesta continuă subliniind că „provoacă o suferință umană imensă și exacerbează fragilitățile existente în economia globală”.

Toți liderii lumii sunt de acord cu faptul că, fără război, s-ar fi făcut mai multe progrese și lumea s-ar fi aflat acum într-o viață mult mai bună.